Курси НБУ $ 41.02 € 45.56
7 вересня: яке сьогодні свято й що не можна робити

Фото ілюстративне.

7 вересня: яке сьогодні свято й що не можна робити

Сьогодні, 7 вересня, День воєнної розвідки України. Віряни вшановують пам'ять святого мученика Созонта. 927-й день війни в Україні

7 вересня в церковному календарі – день пам’яті святого мученика Созонта. 

Про це повідомляє ТСН.

Він  жив у IV столітті в Малій Азії та був пастухом. Він відомий своєю відданістю християнській вірі та мужністю перед обличчям переслідувань. Одного разу уві сні йому явився Ісус Христос і закликав його до мученицької смерті. Після цього Созонт вирушив до міста Помпеополь, де розбив золотого ідола в язичницькому храмі та роздав золото бідним.

Коли язичники виявили зникнення частини ідола, вони почали переслідувати християн. Щоб врятувати невинних, Созонт зізнався у своєму вчинку. Його піддали жорстоким тортурам, але він залишився непохитним у своїй вірі. Врешті-решт, його спалили живцем 304 року.

Що не можна робити 7 вересня:

= Не слід хвалитися достатком, щастям і здоров'ям.

= Не можна брати і давати гроші в борг.

= Заборонено сваритися, лихословити.

Народні прикмети і традиції:

= дивилися, який сьогодні день: на цибулі багато лушпиння — до морозної зими;

= журавлі летять повільно та високо — чекайте на дощову осінь;

= на небі мало хмар — зима буде вітряною і холодною;

= шишки ростуть низько — до морозної ранньої зими.

Наші предки цього дня готували страви з цибулі. Навіть існувало повір'я, що потрібно з'їсти що-небудь з цибулею, щоб залишатися щасливим і здоровим протягом всього року.

Сьогодні іменини відзначають Андрій, Василь, Григорій, Євген, Іван, Лев, Лука, Макар, Михайло, Микола, Олександр, Петро, Степан.

Талісманом людини, народженої 7 вересня, є гірський кришталь. Мінерал, який поширює в оселі позитивну енергетику. Здавна вважалося, що гірський кришталь є символом тепла та сонця.

Читайте також: «Якою буде сьогодні погода на Волині».

Реклама Google
 

Telegram Channel