Курси НБУ $ 41.02 € 45.56
У домашній бібліотеці волинського священника - столітній «Кобзар» (Фото)

Волинь-нова

У домашній бібліотеці волинського священника - столітній «Кобзар» (Фото)

Настоятель Свято-Михайлівського храму села Промінь Володимир Дрозд часто в своїх проповідях цитує напам’ять слова Великого Кобзаря. Протоієрей Володимир шанує творчість Тараса Шевченка і його книги. У приватній колекції отця Володимира налічується уже десяток «Кобзарів»

«Виділяється серед інших книг домашньої бібліотеки унікальне видання «Кобзаря», якому вже більше ста років. Книгу подарували священнику на парафії в селі Верба місцеві жителі, вчителі Шилюки.

 

 Детальна доля книги невідома, але її зберігали в період перебування Заходу України під владою Польщі, в німецькій окупації, берегли Тарасове слово і в часи радянського тотального зросійщення.

 

  І, напевно, невипадково «Кобзар» потрапив в сім’ю українських патріотів, де шанують українську книгу, українську мову й українську віру, де високо цінується Боже Слово і слово Шевченка.

Нехай завжди звучать рядки з цієї священної для українців книги під час літургії в старовинному храмі», розповідає на сторінці у Facebook Боратинської територіальної громади бібліотекар с. Промінь Галина Патута.

Читайте також: «У громаді на Волині підсумували благодійні проєкти (Фото)».

Реклама Google
 

Telegram Channel