Курси НБУ $ 41.02 € 45.56
Українець Андрій Трусов «виловив» у паризькому басейні аж 5 особистих медалей!

Андрій ТРУСОВ: «Повторив свій результат на Паралімпіаді у Токіо, в особистому заліку там теж було три «срібла» та два «золота».

Paris 2024 Paralympics - Swimming - Men's 50m Freestyle - S7 Victory Ceremony - Paris La Defense Arena, Nanterre, France - September 4, 2024 Gold medallist Andrii Trusov of Ukraine celebrates on the podium REUTERS/Andrew Couldridge

Фото із сайту reuters.com.

Українець Андрій Трусов «виловив» у паризькому басейні аж 5 особистих медалей!

В активі 24-річного уродженця Донеччини – дві золоті і 3 срібні нагороди. Фантастика!

У передостанній, 10-ий змагальний день Паралімпійських ігор 2024, українські спорсмени вибороли 12 нагород, із яких 5 – найвищої проби!

У легкій атлетиці Ігор Цвєтов на дистанції 200 метрів у класі T35 зумів здобути золоту медаль.  Це його друга нагорода в Парижі – Цвєтов також здобув «золото» на дистанції у 100 метрів.

Віктор Дідух сенсаційно виборов золоту медаль у настільному тенісі. Українець у п'ятисетовому матчі здолав китайця Чжао Шуайя. Раніше Дідух та Ірина Шинкарьова завоювали «бронзу» у міксті парного настільного тенісу (клас XD17).

Скарбничка збірної України поповнилася нагородою в дзюдо. Анастасія Гарник піднялася на першу сходинку п'єдесталу пошани. У фінальному поєдинку вагової категорії понад 70 кг (клас J1) суперницею 28-річної українки була бразилійка Еріка Зоага. Гарник здобула перемогу іппоном — 10:0. На шляху до фіналу наша дзюдоїстка перемогла Ферузу Екгашеву з Узбекистану (10:0) та американку Крістеллу Гарсію (10:0).

Реклама Google

Також представник України виграв «золото» в чоловічій ваговій категорії до 90 кг дзюдо серед представників класу J2. У фінальному поєдинку 38-річний Олександр Назаренко переміг на 14 років молодшого француза Латчуманая Геліоса — 1:0. На шляху до фіналу Назаренко здолав італійця Сімоне Каннізаро (11:0) та Давурхона Караматова з Узбекистану (10:0). Зазначимо, що для Назаренка –це третя в кар'єрі медаль Паралімпійських ігор. У Ріо-2016 він став срібним призером, а в Токіо-2020 здобув бронзу.

У плаванні на 50 метрів батерфляєм у класі S7 Андрій Трусов завоював золоту нагороду з європейським рекордом – 28,75. Зазначимо, що для Трусова – це п'ята медаль на Паралімпіаді-2024. Раніше він став срібним призером на 200-метрівці комплексним стилем, 100-метрівці на спині, 400-метрівці вільним стилем, а також виграв «золото» в запливі на 50 метрів вільним стилем.

«Повторив свій результат на Паралімпіаді у Токіо, в особистому заліку иам теж було три «срібла» та два «золота», а це – найголовніше. У Лос-Анджелесі мені буде лише 28 років – це розквіт сил для спортсмена, найвищі результати. З нетерпінням, як спортсмен, чекатиму поїздки у Лос-Анджелес», – заявив після здобуття другої золотої медалі в Парижі Андрій Трусов.

Завдяки цим 5 золотим нагородам Україна піднялася на 7-ме місце перед заключним змагальним днем Паралімпіади. За підсумком десяти змагальних днів Україна завоювала 79 медалей: 21 золоту, 26 срібних та 32 бронзові.

Україна завоювала 79 медалей: 21 золоту, 26 срібних та 32 бронзові.

Паралімпіада-2024. Медальний залік на ранок 8 вересня:

Фотоскрін із сайту sport.24tv.ua.
Фотоскрін із сайту sport.24tv.ua.

 Читайте також: Україна – Албанія – 1:2. Сергію Реброву час уже очолювати «Інгулець»....

Telegram Channel