Курси НБУ $ 41.02 € 45.56
 Старт у велику науку можна взяти ще з шкільної парти

Створення таких творчих осередків у навчальному закладі - це завжди інноваційний крок вперед в освіті

Фото сайту Володимирської міської ради

 Старт у велику науку можна взяти ще з шкільної парти

У Володимирському  ліцеї №5 імені Анатолія Кореневського відбулася презентація STEM-лабораторії.

  Обладнання, загальною вартістю 1 млн 40 тис. грн, заклад отримав, як переможець конкурсу «Назад у майбутнє» в рамках Програми EGAP за сприяння Фонду Східна Європа, який проводився спільно з Міністерством цифрової трансформації України та IT-компанією EPAM Ukraine.
  Про це повідомляє Володимирська міська рада.
  Створення комфортних умов у STEM-лабораторії та 3D-лабораторії стало можливим завдяки підтримці депутатського корпусу. Кошти на ремонт кабінету міська рада.
    Кабінет STEM-лабораторії оснащений двома інтерактивними панелями, наборами робототехніки, метеостанцією, ноутбуками, 3D-принтером, цифровим мікроскопом, наочністю для уроків біології та фізики тощо. 
  З нагоди презентації лабораторії до ліцею завітали представники Володимирської міської ради та Програми EGAP - координатор з цифровізації регіонів Програми EGAP, що виконується Фондом Східна Європа, Сергій Гунько та регіональна координаторка у Волинській області Оксана Киричук. 
   Секретар міської ради Іван Юхимюк подякував Мінцифри та міжнародним донорам за можливості, які вони дають задля здобуття якісної освіти, а також висловив сподівання, що новий сучасний освітній простір допоможе учням ліцею розвивати креативність та творче мислення.
  Вчителі продемонстрували роботу гуртків робототехніки, а також показали,  як використовують отримане обладнання та програмне забезпечення на своїх уроках,  а учениця 11-го класу ознайомила присутніх із правилами користування метеостанцією.
    STEM-лабораторія –  це осередок для творчості учнів з технічним складом розуму. Найбільш талановиті з них зможуть досконало вивчати інформатику і техніку, проєктувати власні присторої, програмувати моделі.
  А ще – стати  простором для справжньої творчості, креативності, розвивати практично орієнтоване мислення і показувати взаємозв’язки між науками.
                                    Роксолана ВИШНЕВИЧ

  Читайте також: У сільському ліцеї на Волині відкрили сучасну STEM - лабораторію

 

Telegram Channel