Курси НБУ $ 41.02 € 45.56
Порошенко про підсумки візиту до Берліна: цими днями тут вирішують питання підтримки України

Петро Порошенко.

Фото Європейська солідарність.

Порошенко про підсумки візиту до Берліна: цими днями тут вирішують питання підтримки України

Петро Порошенко розповів журналістам про підсумки візиту до столиці ФРН. Він зазначив, що в Німеччині цими днями вирішуються важливі для України питання. Пʼятий Президент також повідомив, що провів переговори про постачання новітніх радарів для комплексів «Ай-Петрі СВ»

«Цей день наша команда працює у Берліні, бо саме тут вирішуються дуже важливі для України питання. Це і проведення «Рамштайну», це і виділення коштів з боку країн коаліції. Я хочу заспокоїти всіх від паніки, що нібито в Берліні, Саксонії, Тюрингії перемагають пропутінські сили. Я хочу підтвердити: двопартійна підтримка України, нашої оборони та нашого європейського майбутнього сьогодні в Берліні є», – констатував Порошенко. 

«Хочу нагадати, що Німеччина — це кузня зброї, яка надходить в Україну. Дуже крутої, класної зброї. Це і «IRIS-T», це і «Гепарди», щоб протистояти «Шахедам». Все це працює у тісній взаємодії з комплексами протидії технічній розвідці ворога «Ай-Петрі СВ». Ми провели переговори для того, щоб мати змогу доукомплектовувати їх спеціальними радарами німецького виробництва для  ефективнішої боротьби проти ворожих БПЛА», – сказав Порошенко.

«Тут відбулися зустрічі з керівництвом комітету закордонних справ, комітету національної безпеки та оборони. Ми обговорили все – від процесу реформ, які відбуваються в Україні, до забезпечення фінансування. Від можливої підтримки євроатлантичної інтеграції нашої держави до посилення нашої протиповітряної оборони та ізраїльської моделі захисту українського неба. Були зустрічі з державним міністром закордонних справ, з керівництвом МЗС для того, щоб чітко скоординувати та узгодити позиції з підтримки України», – зазначив Порошенко. 

Реклама Google

Telegram Channel