Курси НБУ $ 41.02 € 45.56
  Хто у нас зараз справжній воїн – захисник?

Щойдня повз цей пам"ятник проходять тисячі нововолинців і гостей міста

Фото з Інтернету

 Хто у нас зараз справжній воїн – захисник?

У Нововолинську почали тривати дискусії щодо цінності пам’ятника радянської доби «Воїну – захиснику слава! 1939-1945 р».

 У шахтарському місті продовжується декомунізація. Поряд з перейменуванням вулиць демонтовують символи союзної епохи – панно, лозунги, встановлені на фасадах будинків, скульптури в різних частинах міста.
В кінці серпня нинішнього року нарешті з території центру дитячої та юнацької творчості прибрали три скульптури піонерів із галстуками. Кілька років тому їх «переодягнули» у скаутську форму з жовто-блакитними комірцями.  Але недовго вони протрималися у ролі «пластунів».
Тепер у соцмережах розпочалося публічне обговорення питання щодо доцільності існування в місті, на бульварі Шевченка, пам’ятника, присвяченого прикордонникам Другої світової війни. 
Точиться спір про те, чи становить він якусь культурну чи ідеологічну цінність.
Виявляється, цей знак не внесений в жодні реєстри – ні в національні, ні в регіональні, ані місцеві. Свого часу на ньому змінили рік початку війни - з 1945 на 1939.
Тепер містяни кажуть, що  на цьому людній, в центральній частині Нововолинська території, варто було б звести пам’ятник  справжнім захисникам – українсько – російської війни, які впродовж десяти років боронять нашу землю.
Чи зважить на думку нововолинців місцева влада і чи прийматимуть з цього приводу якесь рішення – покаже час.

Алла ЛІСОВА.

  Читайте також: Через війну у Луцьку перейменують п«ять вулиць

Реклама Google

Telegram Channel