Курси НБУ $ 41.09 € 45.38
У селі на Волині відкрили меморіальну дошку полеглому Герою

Вічна шана Герою!

Фото: facebook.com.

У селі на Волині відкрили меморіальну дошку полеглому Герою

У селі Ладинь урочисто відкрили меморіальну дошку на честь Героя, Лебедя Богдана

Він народився 17 вересня 2001 року і прожив коротке, але гідне життя, сповнене патріотизму та відданості Україні.

Про це пише Вишнівська сільська територіальна громада.

6 березня 2022 року Богдан був призваний до лав Збройних сил України. Незважаючи на молодий вік, він обіймав відповідальну посаду — командира відділення вогнеметного взводу роти радіаційного, хімічного та біологічного захисту. Його служба стала прикладом мужності та незламності.

На жаль, 9 вересня 2022 року Богдан трагічно загинув під час виконання бойового завдання поблизу села Рубіжне Харківської області. Він підірвався на розтяжці, захищаючи свою Батьківщину.

За героїзм та відданість Богдан Лебідь був посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІ ступеня 30 березня 2023 року та орденом «За мужність» ІІІ ступеня 22 червня 2023 року.

Під час церемонії відкриття меморіальної дошки слово надали голові Вишнівської сільської ради Віктору Сущику, який наголосив на важливості вшанування пам'яті таких героїв, як Богдан. Староста Ладинського старостинського округу Юрій Вітрук висловив співчуття родині загиблого і подякував за самовідданість. Учасник бойових дій Олександр Лебідь також відзначив героїчний вчинок Богдана.

Встановлення меморіальної дошки стало знаком шани й пам'яті про Богдана, якого рідні, друзі та односельці завжди пам’ятатимуть як справжнього Героя.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel