Курси НБУ $ 41.09 € 45.38
В обласному центрі Волині «теплий прапор єднання» встановив рекорд (Відео)

Полотно створювали жителі 21-ої області.

Фото: suspilne.media.

В обласному центрі Волині «теплий прапор єднання» встановив рекорд (Відео)

У Луцьку під час Всеукраїнської акції «Нитка єднання – теплий прапор України» зафіксували рекорд України, як наймасовіший арттерапевтичний захід

Захід відбувся у Центральному парку імені Лесі Українки. У ньому взяло участь 636 людей.

Про це пише Суспільне.

Зі слів організаторки Ганни Карамишевої-Борисенко, полотно розміром 34 метри та 40 сантиметрів складається з 2064 в’язаних клаптиків, їх створювали жителі 21-ї області.

«На стендах ми спеціально видрукували всіх людей, які за весь період приєдналися до нашої акції, там вказані всі міста, всі села, країни, навіть з Германії нам надіслали шматочки теплого прапора», – каже організаторка.

Ціль акції «Нитка єднання» – інтегрувати, об'єднати, підтримати та згуртувати людей з різних куточків України», каже Ганна Карамишева-Борисенко.

Марина Авраменко разом з дітьми на Волинь приїхала з Дніпропетровщини. Її чоловік — військовий. До патріотичних акцій, розказує жінка, долучається постійно.

«Я була з самого початку, коли почали в’язати цей прапор, брала участь в тому році, коли його презентували, тому для мене це саме та ниточка, яка намагається з’єднати кожну жінку, кожну людину з України, з області, з міста», — розповідає жінка.

Людмила Торбіна — переселенка з Херсона. На Волині живе від початку повномасштабного вторгнення. Розповідає. що спочатку думала, що на Волинь приїхала не надовго, але зрозуміла, що не так швидко вдасться повернутися додому. Разом з іншими учасниками акція долучалась до в'язання «теплого прапора». Зв'язала три жовтих і три синіх клаптики.

«Це швиденько, бо задля такої мети можна і вночі не поспати, а зв’язати, тим більше, що він м’якенький і я його асоціюю зі своїм рідним сонячним Херсоном. Коли в’язала думала, щоб скоріше закінчилася війна», — каже жінка.

Акцію започаткували 2023 року. Півтора року майстрині з різних куточків України в’язали шматочки жовто-блакитного прапора, а 8 вересня у Луцьку їх зшили в єдине полотно, розповіла координаторка благодійного фонду Людмила Висоцька-Степанюк.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Волинянин для своєї домашньої міні ферми збирає тварин із усієї України (Відео).

Реклама Google

Telegram Channel