Курси НБУ $ 41.09 € 45.38
На підставі Туринської плащаниці штучний інтелект намалював портрет Ісуса

Ось таким ШІ побачив Ісуса.

Фото із сайту credo.pro.

На підставі Туринської плащаниці штучний інтелект намалював портрет Ісуса

Саме в це полотно було загорнуто тіло Спасителя після Його мученицької смерті на хресті

Штучному інтелектові поставили виняткове завдання: відтворити зовнішність людини, чиє обличчя відбилося на Туринській плащаниці.

Про це повідомляє CREDO.

Туринська плащаниця – це полотно 4,37 м завдовжки і 1,13 м завширшки. На ньому можна побачити відбиток тіла закатованого чоловіка.

Полотно зберігається у катедрі Турина, в Італії.

Реклама Google

Як каже традиція, саме в це полотно було загорнуто тіло Ісуса після Його мученицької смерті на хресті.

Довгі роки не вщухають суперечки про автентичність цієї пам’ятки. Наприклад, дослідження, проведені у 1980‑х роках, дали результат походження тканини з часів Середньовіччя. Але останнім часом вийшли кілька нових публікацій, що підтверджують її цілком імовірну автентичність.

У серпні ц.р. британська газета «Daily Star» опублікувала результати цікавого експерименту.
Журналісти дали завдання штучному інтелектові відтворити зображення людини, чиє тіло відбилося на Туринській плащаниці. Обличчя і грудна клітина чоловіка, відтвореного ШІ, дивовижно подібні до зображень, знаних, наприклад, із католицької іконографії. Гарний і доволі молодий чоловік із Плащаниці має худе видовжене обличчя, з бородою, вусами, і в нього довге волосся.

Подібне завдання поставили ШІ рік тому. Чоловік на цьому зображенні показаний в іншій стилістиці й має трохи відмінну форму очей; але поза цими деталями, виглядає так само.

Фото із сайту credo.pro.
Фото із сайту credo.pro.

 Як пише «Daily Star», нещодавно провели наступне цікаве дослідження. Інженери з Падуанського університету в Італії знайшли на Плащаниці часточки крові і взяли їх на аналіз. Із результатів випливає, що людина, чия кров опинилася на полотні, мала відмову органів і травми, які цілком можуть бути наслідком тривалого висіння на хресті.

Читайте також: Війна – для бідних?.

Telegram Channel