Курси НБУ $ 41.09 € 45.38
У Луцьку вшанували пам'ять українців, виселених з Холмщини

Захід з нагоди 80-річчя від початку депортації українців, організував Волинське громадсько-культурне товариство «Холмщина»

Фото: Фейсбук.

У Луцьку вшанували пам'ять українців, виселених з Холмщини

Заупокійну літію на меморіальному комплексі «Вічна слава», біля пам’ятного знака депортованим українцям очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл

Разом із владикою служили канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, міський декан протоієрей Михайло Онищук, духовенство міського деканату, студенти Волинської православної богословської академії.

Про це повідомляють у Волинській єпархії Православної Церкви України.

На захід з нагоди 80-річчя від початку депортації українців, організований Волинським обласним громадсько-культурним товариством «Холмщина», зібралися члени цієї формації, представники влади, небайдужі волиняни. Присутні поклали квіти до пам'ятника.

Навесні 1944 року агресивні дії поляків щодо українського населення етнічних українських земель за Бугом набули масового характеру. Причиною ще частіших спалювань українських сіл і вбивств українців стало визволення Польщі від німецьких загарбників та юридичне закріплення Холмщини, Підляшшя, Надсяння, Західної Бойківщини, Лемківщини у складі Польщі. Депортації українців тривали до 1947 року, до сумнозвісної акції «Вісла».

 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: В обласному центрі Волині «теплий прапор єднання» встановив рекорд (Відео).

Реклама Google

Telegram Channel