Курси НБУ $ 41.09 € 45.38
З якими проблемами волиняни найчастіше звертаються у Центр життєстійкості

Наявність такого центру у громаді надзвичайно важлива для підтримки ментального здоров’я її жителів.

Фото: Фейсбук.

З якими проблемами волиняни найчастіше звертаються у Центр життєстійкості

З 10 червня у Володимир-Волинській громаді працює центр життєстійкості, де майже за три місяці надали 2 тисячі послуг

Це – дружній безбар’єрний простір, де безплатно надають психосоціальну підтримку вразливим верствам населення, ветеранам та їхнім родинам, ВПО, сім’ям з дітьми та усім мешканцям громади, –

розповідають у Володимирській міській раді. 

Днями до центру, який розмістився у колишній адмінбудівлі Зарічанської сільради, завітав міський голова Ігор Пальонка. Він оглянув приміщення, де нещодавно було проведено косметичний ремонт, та ознайомився з роботою фахівців центру.

Як розповіла соціальний менеджер Вікторія Андрійчук, отримати безоплатну фахову допомогу та консультацію спеціаліста у Володимир-Волинській громаді можна завдяки наданню послуги з формування життєстійкості. Звернутись до центру життєстійкості і отримати необхідні послуги може кожен житель громади, незважаючи на місце реєстрації.

Головна мета запровадження послуги – психологічна підтримка українців, зниження загального рівня стресу і тривожності населення, формування навичок першої психологічної допомоги близьким (особливо дітям, в тому числі під час повітряних тривог), а також навчання стресостійкості та попередження психологічної травматизації.

У центрі життєстійкості кваліфіковані психологи та соціальні працівники готові надати першу психологічну допомогу, скерувати у разі необхідності до потрібних служб та організацій, а також провести групові заняття з психосоціальної підтримки.

Шестеро працівників центру життєстійкості Володимир-Волинської громади за неповних три місяці надали понад 2 тисячі послуг. Здебільшого проводили групові заходи у різних установах та організаціях, а також здійснювали індивідуальну роботу з жителями, більшість з яких це ВПО, члени родин військовослужбовців, загиблих Героїв, багатодітні родини, ветерани та пенсіонери.

Найчастіше звертаються до центру з такими проблемами як емоційне вигорання, домашнє насилля, погіршення психологічного клімату в сім’ї, гострий психоемоційний стан внаслідок втрати члена родини, скарги на порушення сну, розлади харчової поведінки, суїцидальні думки та поведінка, стрес через втрату майна та постійного місця проживання.

Як зазначив міський голова Ігор Пальонка, наявність центру життєстійкості у громаді надзвичайно важлива для підтримки ментального здоров’я її жителів, тож є сподівання, що реалізація проєкту не завершиться, як передбачається, до кінця цього року. Адже усе більше українців потребують підтримки та допомоги у важкі часи.

На індивідуальні консультації та групові заходи Центр життєстійкості запрошує за адресою: с. Заріччя, вул. Героїв Майдану, 2-а.

Графік роботи: пн-пт з 10:00 до 19:00.

Контактний номер: 097 84 33 216 – Вікторія, соціальний менеджер.

Проєкт реалізовується Міністерством соціальної політики України у рамках впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» за ініціативою першої леді Олени Зеленської, за підтримки Координаційного центру КМУ/ Mental Health UA.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У громаді на Волині під час літніх благодійних заходів зібрали понад 130 тисяч для захисників.

Реклама Google

Telegram Channel