Курси НБУ $ 41.09 € 45.38
 Геращенко: підручник з картою України без Криму ставить під сумнів професійність міністерства освіти

Ірина Геращенко.

Фото Європейська солідарність.

Геращенко: підручник з картою України без Криму ставить під сумнів професійність міністерства освіти

Підручник для сьомого класу з картою України без Криму ставить під сумнів професійність Міністерства освіти – про це у соцмережах заявила співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко

«Фракція Європейська Солідарність висловлює обурення і протест безвідповідальним і непрофесійним діям Міністерства освіти і науки України, яке примудрилося припуститися друку шкільних підручників зі спотвореною картою України. Особливий цинізм в тому, що карта України без окупованого росією Криму прикрашає сторінку з Гімном України. Влада може поводити десятки Кримських платформ і конференцій, патякати про каву в Криму, кричати про кордони 91-го року, але непрофесійність і безвідповідальність цієї влади перекреслюють всі ці слова і гасла», – пише депутатка.

«Показова реакція співавторки підручника: «Наш недогляд. Крим наш», ну, просто сталася технічна помилка»… Суспільство втомилося від футболочок слуг «маю право на помилку». Бо занадто багато помилок за ці 5 років. В умовах дефіциту українського бюджету і складнощів з друком підручників та забезпечення ними шкіл, бездумно викидати сотні тисяч гривень на підручник, повний наклад якого потрібно повністю утилізувати», – зауважує Геращенко.

 

 «Наша команда щоразу вимагає жорсткої реакції від українських дипломатів, коли спотворена карта України виходить десь в зарубіжних медіа. А тут вже українське міністерство освіти пропонує вчити на такій карті українських дітей. Очевидно, що спотворена карта України була взята з російських лекал. Й показово, якими документами і файлами користуються упорядники підручників. Це найяскравіша характеристика ліні,безвідповідальності, халатності, непрофесійності нинішньої урядової команди, яка не спроможна навіть підручники нормальні видати», – пише співголова фракції.

«ЄС» вимагає від МОН провести внутрішнє розслідування і назвати винних в друку підручника зі спотвореною картою України. Також ми будемо вимагати звіту міністра освіти і науки на наступному пленарному тижні під час години запитань до уряду. Бо то уроки історії України хочуть скасувати і обʼєднати предмет зі світовою історію, то російські карти друкують. Чи не забагато «права на помилку»? Школярів за таке залишили б на другий рік», – резюмує Ірина Геращенко. 

Реклама Google

Telegram Channel