Курси НБУ $ 41.09 € 45.38
Порошенко обговорив з мером Варшави Тшасковським «ізраїльську модель» захисту неба

Петр Порошенко та Рафал Тшасковський.

Фото Європейська солідарність.

Порошенко обговорив з мером Варшави Тшасковським «ізраїльську модель» захисту неба

Петро Порошенко під час зустрічі із мером Варшави Рафалом Тшасковським подякував польським партнерам за підтримку боротьби українців проти російського агресора, важливу гуманітарну допомогу Києву та іншим містам України з перших днів повномасштабного російського вторгнення, прихисток для понад 100 тисяч українців у столиці Польщі

«Докладно розповів йому про безпековий стан в Україні загалом, ситуацію на фронті, мотивацію українських військових та нагальні потреби для відсічі російському вторгненню. Саме час для спільної із союзниками відповіді агресору за взірцем «ізральської моделі» на зухвалі обстріли території України, тим більше порушення повітряного простору союзників», – повідомив п’ятий Президент у соцмережах.

 

 «Окремо торкнулися питання енергетичної безпеки та відповідних викликів перед Україною під час зимового сезону. Вдячний за готовність допомагати нам вистояти і перемогти», – зазначає Порошенко.
«Відзначили важливість для України децентралізації, яка успішно працює в Польщі. Також наголосили на необхідності вільних ЗМІ, зокрема й під час війни, для ефективної протидії російській дезінформації та інформаційним маніпуляціям. Ми також обговорили стан і перспективи забезпечення культурних і мовних потреб українських дітей у Польщі», – пише Порошенко.

 

 Як відомо, мер Варшави Рафал Тшасковський є найбільш вірогідним кандидатом на посаду президента Польщі від «Громадянської коаліції» Дональда Туска. Президентські вибори у Польщі відбудуться у 2025 році. За останніми соціологічними опитуванями мер Варшави впевнено випереджає своїх конкурентів і має підтримку по всій країні.

Реклама Google

Telegram Channel