Курси НБУ $ 41.14 € 45.38
Юрій Погуляйко провів нараду щодо пожеж і звернувся до волинян (Фото)

Юрій Погуляйко: «Доки зберігається високий рівень пожежної небезпеки, не розпалюйте вогонь!»

Фото: Юрій Погуляйко.

Юрій Погуляйко провів нараду щодо пожеж і звернувся до волинян (Фото)

9 вересня голова Волинської обласної державної адміністрації Юрій Погуляйко провів нараду із заступниками, очільниками районів, обласних ДСНС, лісівників, поліції та цивільного захисту

Посуха та людська недбалість призвели до стихійних пожеж на Волині – найбільших за масштабом за останні 5 років. Впродовж останніх двох тижнів в області виникло 130 пожеж у природних екосистемах, тоді як за весь 2023 рік таких пожеж було лише 78. Горять ліси. Сухостої. Торфяники. Гинуть тварини. Нещодавно у Луцьку також прокотилась хвиля міських пожеж.

Про це інформує Юрій Погуляйко.

«Я вкотре звертаюсь до волинян: доки зберігається високий рівень пожежної небезпеки, не розпалюйте вогонь! Це стосується не лише лісів, а й випалювачів сухостою, власників садиб приватного сектору, які впорядковують території, дорослих та школярів.

Вітер та посуха розповсюджують вогонь миттєво. Доки земля в очікуванні дощів – відповідальність за пожежну безпеку лежить на кожному з нас.
Наголошую про заборону відвідування лісів, адміністративну відповідальність за підпал та штрафи від 1700 до 3400 гривень, які будуть посилено застосовувати правоохоронці!», йдеться в повідомленні.

Юрій Погуляйко
 

 

Читайте також: «http://На Волині – чергова пожежа через необережне поводження з вогнем (Фото)».

Реклама Google

 

Telegram Channel