Курси НБУ $ 41.14 € 45.38
Культурні цінності, які вилучили волинські митники, предали до музеїв

Експертна вартість становить майже 40 тисяч гривень.

Фото ілюстративне / facebook.com.

Культурні цінності, які вилучили волинські митники, предали до музеїв

Волинська митниця завершила процес переходу у власність держави культурних цінностей, які були вилучені у порушників митного законодавства у 2021-2023 роках

За рішенням експертної комісії Міністерства культури та інформаційної політики України камінний годинник невідомого автора Західної Європи, що на фото, безоплатно переданий на постійне зберігання в музей мистецтв Кіровоградської області.

Про це повідомляє Волинська митниця.

У Меморіальний комплекс Національного музею історії України у Другій світовій війні поїхали пряжки та ремені армій Німецької, Австро-Угорської та Російської імперій з початку ХХ ст. Фонд Херсонського обласного краєзнавчого музею поповнено підбіркою почесних знаків німецької матері в бронзі, сріблі та золоті.

Національний музей Голодомору - геноциду теж завдяки волинським митникам має нові експонати: радянські срібні монети зразка 1922 року та двобічна іконка - медальйон з Дівою Марією на руках, яка тримає Ісуса Христа.

Експертна вартість цих конфіскованих культурних цінностей, обернених відповідно до закону в дохід держави та переданих для постійного зберігання в державній частині музейних фондів, становить майже 40 тисяч гривень.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Для побратимів полеглого Героя з Волині рідні придбали 7 дронів.

Реклама Google

Telegram Channel