Курси НБУ $ 41.14 € 45.38
Ще одна волинська родина пройшла навчання, щоб отримати статус патронатної

Першу патронатну сім’ю у Володимир-Волинській громаді створено в 2021 році у селі Дігтів.

Фото: facebook.com.

Ще одна волинська родина пройшла навчання, щоб отримати статус патронатної

10 вересня у Володимирі у рамках програми створення патронатної сім’ї відбулося навчання для міждисциплінарної команди щодо прийняття рішень в інтересах дитини на цьому шляху

У тренінгу, який проводив Волинський обласний центр соціальних служб, узяли участь заступник міського голови Андрій Гудим, начальник служби у справах дітей Лілія Сидорук, начальник центру соціальних служб Вікторія Юхимюк, інші члени команди, а також патронатні вихователі Надія та Олександр Степанюки та їхні помічники Надія та Назарій Борис, котрі мають намір створити власну патронатну родину.

Про це пише Володимирська міська рада.

Заступник міського голови Андрій Гудим у вітальному слові подякував представникам Волинського обласного центру соціальних служб за плідну співпрацю і підтримку у створенні іще однієї патронатної сім’ї у нашій громаді, а також молодому подружжю Борисів, які наважились узяти на себе таку непросту та важливу місію як патронат над дітьми, котрі були вилучені з сім’ї.

Питання формування компетентності членів міждисциплінарної команди при створенні патронатної сім’ї, взаємодії спеціалістів з патронатними вихователями, батьками та спеціалістами, залученими до організації послуги патронату над дитиною, у процесі забезпечення інтересів дитини – мета цього навчання.

Тренінг, який провела координаторка проєкту «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату» у Волинській області Наталія Скубій, був інформативно насиченим, а взаємодія тренерів та групи – пізнавальна та конструктивна.

За результатами навчання патронатні вихователі отримають відповідні рекомендації, після чого сім’я отримає статус патронатної та зможе приймати дітей на виховання.

До слова, патронатна сім’я – це сім’я, яка забезпечує дитині, котра опинилася у складних життєвих обставинах, житло, турботу, родинне тепло й піклування, поки складні життєві обставини її батьками не будуть подолані. У патронатну сім’ю влаштовують дітей від народження до 18 років. Дитина в такій сім’ї може перебувати до 6 місяців. Після підписання договорів з патронатними вихователям Служба у справах дітей при вилученні дітей матиме можливість влаштовувати їх до патронатних сімей, що стали альтернативою притулкам та центрам соціальної реабілітації.

Нагадаємо, що першу патронатну сім’ю у Володимир-Волинській громаді, яка була першою й на Волині, створено в 2021 році у селі Дігтів. На даний час там виховується семеро дітей.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Громади з Волині та Закарпаття співпрацюватимуть у сферах безпеки, культури та туризму.

Реклама Google

Telegram Channel