Курси НБУ $ 41.14 € 45.38
Без військового ПДФО: доходи волинського обласного бюджету впали на 135 мільйонів

У першому півріччі 2024 року доходи обласного бюджету склали 1 млрд 100 млн грн.

Волинь-нова

Без військового ПДФО: доходи волинського обласного бюджету впали на 135 мільйонів

Звіти про виконання обласного бюджету і стратегії розвитку Волині

Таким був порядок денний засідання постійної депутатської комісії з питань бюджету, фінансів та цінової політики. Участь у роботі комісії взяв перший заступник голови Волиньради Юрій Поліщук та заступник керуючого справами виконавчого апарату Юрій Ройко.

Про це інформує Волинська обласна рада.

 

 За інформацією директора департаменту фінансів ОВА Ігоря Никитюка у 2023 році доходи обласного бюджету склали понад 3 млрд 300 млн грн, трохи більше половини з яких – це власні надходження, решта – дотації та субвенції. За власними доходами обласний бюджет виконаний до затверджених показників на 100,8 %, понад план надійшло 13 млн гривень. Порівняно з 2022 роком власні доходи зросли орієнтовно на 15%, а обсяг субвенцій – у 2 рази, водночас обсяг дотацій з державного бюджету (базової та на комунальні послуги й енергоносії) зменшився на 133 млн гривень.

Що ж до видатків обласної скарбниці, то минулоріч їх обсяг склав 3 421,2 млн грн. Дві третини цієї суми було спрямовано на фінансування освіти, охорони здоров’я, соціального захисту і соціального забезпечення населення, культури і мистецтва, спортивної галузі. Важливою складовою витрат обласного бюджету в умовах воєнного стану була фінансова підтримка оборони області, сімей загиблих військовослужбовців, внутрішньо переміщених осіб. Такі видатки у році, що минув, перевищили 270 млн. грн. Окрім того на майже 550 млн грн було профінансовано регіональні програми, зокрема розвиток обласних комунальних підприємств та медичних закладів; матеріально-технічне забезпечення військових частин, підрозділів правоохоронних органів; підтримки осіб, які брали участь у захисті Батьківщини, та членів їхніх сімей; вимушених переселенців; соціального захисту населення.

Проаналізували члени комісії і звіт про виконання основних показників обласного бюджету за І-е півріччя 2024 року. Так, доходи за цей період склали 1 млрд 100 млн грн. І це на 135 млн грн менше, ніж минулоріч, зауважує головний фінансист. Попри все, до прогнозних показників за перше півріччя обласний бюджет перевиконано на 5 млн грн. Видатки ж перевищили 1 млрд. 137 млн грн. Їхнє основне призначення – це оплата праці працівникам бюджетної сфери, енергоносіїв, утримання комунальних установ, фінансування обласних цільових програм тощо.

Реклама Google

Telegram Channel