Курси НБУ $ 41.14 € 45.38
Історія одного з шести дітей, яких вдалося повернути з окупації

Завдяки зусиллям Save Ukraine та Bring Kids Back UA вдалося повернути вже 487 дітей.

Фото: ілюстративне/facebook.com.

Історія одного з шести дітей, яких вдалося повернути з окупації

Команда Save Ukraine допомогла виїхати з окупованих територій Херсонської, Запорізької, Донецької областей та Криму шістьом дітям

Очільник організації Микола Кулеба розповів історію 17-річного Мирослава з Приазовʼя. Юнак боявся, що російські окупанти змусять його піти в армію росії, як це вже робили з іншими неповнолітніми.

Про це пише Бабель.

Хлопець розповів, як росіяни водили місцевих дітей з його школи до старих памʼятників воїнам Другої світової війни. Там вчителі-колаборанти говорили, що радянська армія захищала народ від нацистів і що саме так зараз росіяни захищають і їх. Юнак намагався не ходити в російську школу. А щоб його не запитали, чому він не на заняттях, під час уроків просто не виходив з дому.

Виїзд Мирослава з окупації був нелегким. На кордоні співробітники ФСБ тиснули на нього та на людей, які його супроводжували, погрожуючи відправити назад. Вони звинувачували хлопця в шпигунстві та наголошували на тому, що в Україні — «хаос», а в них — «спокій». Але, попри всі ці труднощі, хлопець зміг приїхати в Україну.

Завдяки зусиллям Save Ukraine та Bring Kids Back UA вдалося повернути вже 487 дітей.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У Луцьку вперше пройде навкололітературна гра.

Реклама Google

Telegram Channel