Курси НБУ $ 41.14 € 45.38
Порошенко на зустрічі з Вільямом Тейлором закликав Захід скасувати обмеження на далекобійну зброю

Петро Порошенко та Вільям Тейлор.

Фото Європейська солідарність.

Порошенко на зустрічі з Вільямом Тейлором закликав Захід скасувати обмеження на далекобійну зброю

Петро Порошенко під час зустрічі з віцепрезидентом Інституту миру, колишнім послом США в Україні Вільямом Тейлором вкотре закликав західних союзників скасувати всі обмеження на удари по законним цілям на російській території. П’ятий Президент також наголосив на членстві України в НАТО як єдиній реальній гарантії безпеки

«Цього разу згадали, що знаємо одне одного два десятиріччя: ще з часів, коли Біл відповідав за управління відбудовою Іраку. Детально розповів йому про ситуацію на полі бою та героїчні зусилля наших Збройних Сил, від яких сьогодні залежить мир, безпека і стабільність Європи та всього вільного світу. У цьому контексті наголосив на важливості зняття всіх обмежень на використання Україною західної зброї проти агресора», – написав Порошенко у соцмережах.

 

 «Згадали історію зближення України та Північноатлантичного альянсу і попередні рішення союзників. Зі свого боку відзначив, що завжди був і залишаюся прихильником того, що гарантувати справжню безпеку Україні може лише наше приєднання до Вашингтонського договору 1949 року», – наголосив п’ятий Президент.

 «Сьогоднішня ситуація надає унікальний історичний шанс для сміливого рішення союзників, який не можна змарнувати жодній столиці. Не оминули увагою внутрішній розвиток в Україні з акцентом на важливість зміцнення демократії, верховенства права, свободи медіа, багатопартійного парламентаризму та підзвітності влади, навіть за часів російського вторгнення та війни», – зазначає Петро Порошенко.

Реклама Google

Telegram Channel