Курси НБУ $ 41.14 € 45.38
Лікарі Рівного та Львова врятували життя дівчинки, яка мало не загинула через вітрянку

Мілана вже вдома.

Фото: facebook.com.

Лікарі Рівного та Львова врятували життя дівчинки, яка мало не загинула через вітрянку

Однорічна дитина пережила зупинку серця, місяць перебувала у комі, а її м'які тканини тулуба пошкодилися подекуди аж до кісток

За життя дівчинки боролися медики одразу двох міст: Рівного та Львова.

Про це пише Перше медичне об'єднання Львова.

Наприкінці червня мама Мілани помітила на тілі донечки, тоді їй був 1 рік і 9 місяців, характерну для вітряної віспи висипку. Місцевий педіатр на Рівненщині підтвердив діагноз. Під час огляду дитина почувала себе нормально, однак лише за годину після візиту її стан різко погіршився, а шкіра посиніла.

До лікарні у Рівному Міланку доправляють уже із зупинкою серця. На щастя, медикам вдається реанімувати дитину. Тиждень вони борються за її життя у відділенні інтенсивної терапії. А потому — у стані медикаментозної коми — відправляють на Львів, у Дитяча Лікарня Святого Миколая.

Наші лікарі вступають у боротьбу за життя малечі. Команда анестезіологів під керівництвом Яреми Безніска продовжують заходи інтенсивної терапії та через зонд живлять виснажений організм висококалорійним та білковим харчуванням. Водночас хірурги чистять та лікують глибокі рани на тілі дитини. Це одне із можливих ускладнень вітрянки. Називається воно флегмона — гнійне запалення мʼяких тканин. У Мілани рани подекуди сягали вже мʼязів та кісток. Як звичайна вітрянка могла призвести до таких жахливих наслідків пояснює хірургиня Лікарні Святого Миколая Лариса Шевченко:

«Вітрянка це передусім вірус, який дуже знижує наш імунітет. І всі мікроби, які живуть на шкірі, під шкірою уже не мають стримуючого фактору, активно розмножуються та проникають через пошкодження. Тобто, наша маленька пацієнтка просто розчесала висипку і в ці маленькі ранки проникли мікроби. Такі запальні процеси можуть дуже швидко поширюватися — усього за кілька годин. І можуть призводити до ось таких дуже складних наслідків».

У нашій лікарні Мілана пробула у комі близько трьох тижнів. Коли опритомніла, рани вже були достатньо чистими для виконання операцій із закриття дефектів. На ушкоджені ділянки хірурги пересадили власну шкіру дитини із лівого стегна. Клапті прижилися. Згодом дівчинка почала самостійно їсти та пити. А перші кроки після коми зробила із командою наших фізичних терапевтів.

Мілана вже вдома. У вересні їй виповниться 2 рочки. Вся родина, зважаючи на пережите цього літа, з нетерпінням чекає святкування.

Наші лікарні наполегливо рекомендують батькам щеплювати малюків від вітряної віспи. Ця вакцинація не входить до календаря обов’язкових щеплень, утім лише вона здатна вберегти від можливих важких наслідків вітрянки.

Бережіть себе та своїх малюків!

Дякуємо команді наших спеціалістів за порятунок Міланки: Юлії Найбургер, Роману Корнієнко, Jeremy Beznisko, Ларисі Шевченко.

 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Історія одного з шести дітей, яких вдалося повернути з окупації.

Реклама Google

Telegram Channel