Курси НБУ $ 41.19 € 45.49
Найбільш поширені злочини на Волині – у сфері екологічної безпеки

Прокурор Волині окреслив ситуацію й щодо незаконного переправлення військовозобов’язаних за кордон.

Фото: Фейсбук.

Найбільш поширені злочини на Волині – у сфері екологічної безпеки

Прокурор області поінформував про стан злочинності

Члени постійної комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією депутати заслухали інформацію про результати діяльності Волинської обласної прокуратури за перше півріччя 2024 року.

Про це повідомляють у Волинській обласній раді. 

Головний прокурор області Віктор Тимчук зауважив, що найбільш поширеними за цей період були злочини у сфері екологічної безпеки.

«Це, зокрема, крадіжки лісодеревини та інші порушення у сфері лісокористування. За пів року скеровано до суду 16 обвинувальних актів. Загальна сума збитків 22 млн грн. Є у нас кримінальні провадження як дрібні, так і щодо організованих злочинних груп, - розповів він. - Незаконного видобутку бурштину на території області не ведеться, втім Волинь стала локацією для незаконного зберігання сонячного каменю, який було видобуто на території сусідніх областей. Від початку року 5 кримінальних проваджень було скеровано до суду та вилучено близько 100 кг бурштину».

Відповідаючи на питання голови комісії Анатолія Вітіва, прокурор Волині окреслив ситуацію й щодо незаконного переправлення військовозобов’язаних за кордон.

За словами Віктора Тимчука, ця проблематика під час війни залишається актуальною, оскільки на території області є два діючих пункти пропуску.

«За 6 місяців зареєстровано 153 кримінальних провадження, коли особи намагались виїхати по підроблених документах. З них 50 обвинувальних актів було скеровано до суду. Виявлено дві злочинні групи, які займались організацією незаконного перетину державного кордону, у тому числі за посередництвом благодійних фондів та інших організацій», -

наголосив він.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Понад 40 сіл на Волині залишилися без електропостачання.

Реклама Google

Telegram Channel