Курси НБУ $ 41.36 € 46.01
Поліцію охорони –  на фронт!

Уряд повинен звільнити державу від витрат на утримання поліції охорони.

Фото ілюстративне / facebook.com.

Поліцію охорони – на фронт!

Там від неї буде більше користі

Уряд повинен звільнити державу від витрат на утримання поліції охорони і перерозподілити ці ресурси на потреби військових та патрульних, які борються зі злочинністю та виконують важливі завдання на фронті. Відповідна реформа допоможе більш ефективно використовувати кадровий ресурс і державні кошти.

Наразі в Україні існує ситуація, коли поліція охорони із чисельністю у 16 000 працівників, зокрема, займається охороною приватних об’єктів і підприємств, що насправді є функціями, які могли би виконувати приватні охоронні компанії. В той час як патрульні поліцейські, які активно працюють на фронті, стикаються з нестачею ресурсів, поліція охорони бездіяльно виконує функції, що не є пріоритетними у контексті нинішньої ситуації в країні. А тут – чотири бригади псевдо-поліцейських, які на виклики не їздять, від мобілізації приховані й в цілому чудово себе почувають.

У вас, прем’єре Денисе Шмигалю, я чув, грошей у бюджеті не вистачає? Розганяйте департамент поліції охорони МВС, працівників або в «патрульку», або до Міноборони на формування нових бригад. Там, я чув, у нас на Покровському напрямку не вистачає людей? Беріть – ось вони.

Позашляховиків у поліції охорони є певна кількість. Я постійно у Києві бачу на дорогах ці красиві білі «Міцубісі» з пропозицією встановити сигналізацію. Охороняти кіоски та квартири можуть приватні охоронці. А уряд відзвітує, що держава стала утримувати на 16 тисяч людей менше, позбувшись при цьому невластивих для себе функцій. 

Не думаю, щоб у країнах Європи чи у США держава утримувала б охоронну фірму за кошти платників податків, а ці самі платники роками мовчали і не ставили питання – навіщо.

Юрій ГУДИМЕНКО, політичний діяч, лідер Руху «Демократична Сокира», блогер, телеведучий, публіцист, воїн ЗСУ

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel