Курси НБУ $ 41.36 € 46.01
«Затримання на випередження»: поруч із обстрілами росіяни готували диверсії

Від початку повномасштабного вторгнення СБУ викрила майже 80 агентурних мереж та затримала більш ніж 300 їх учасників.

Фотоколаж із сайту 24tv.ua.

«Затримання на випередження»: поруч із обстрілами росіяни готували диверсії

В останні дні росія посилила ракетні атаки. За моїми даними, це мало збігтися з рядом диверсій, які готували російські агенти. Однак цього не сталося – вкотре добре відпрацювала контррозвідка СБУ

Найбільш примітна історія – мережа агента-нардепа, яка готувала ряд диверсій по всій Україні. Окрім екснардепа-куратора туди входили: виконавець диверсій, постачальник вибухових пристроїв та агентка, яка спеціалізувалася на зовнішньому спостереженні. Серед пріоритетних цілей – серія підривів на шляхах «Укрзалізниці».

СБУ вдалося запобігти диверсіям і затримати всіх чотирьох агентів, включно з екснардепом. Ще одним завданням мережі був збір даних про українських діячів: місце їхнього проживання, робочий графік і коло спілкування. Усе це – з метою подальшої фізичної ліквідації. Серед тих, на кого російські спецслужби готували замовне вбивство, – український журналіст Дмитро Гордон. Однак чергова мережа російського фсб була повністю ліквідована… 

Поки можемо констатувати, що спроби росіян розв’язати в Україні повномасштабну «диверсійну війну» зазнають провалу. У фсб робили серйозну ставку на дану групу, про що свідчить і ватажок-екснардеп. При цьому, провівши затримання на випередження, команда Малюка (Василя. Ред.) запобігла цілому ряду диверсій і замовних убивств, урятувавши життя багатьох людей.

Реклама Google

Зазначу, що на фоні постійних арештів своїх людей, спецслужби рф, попри значні зусилля, мають серйозні проблеми з вербуванням нових агентів. Від початку повномасштабного вторгнення СБУ викрила майже 80 агентурних мереж та затримала більш ніж 300 їх учасників. А оперативні затримання важливі не тільки для того, щоб покарати конкретних злочинців. Це – сигнал іншим посіпакам ворога про невідворотність покарання. 

Декілька слів і про долю зрадників. Кожному з них загрожує довічне ув’язнення. При цьому СБУ створила потужний обмінний фонд із російських агентів. Після того, як зі зрадників «витягають» усю важливу інформацію, їх можуть обміняти, рятуючи з полону наших героїв. Утім, росіяни часто не хочуть визволяти своїх агентів, особливо – з-поміж українців-зрадників. Тому екснардеп-«регіонал» із подільниками має всі шанси провести залишок свого життя за ґратами.

Олексій ГОЛОБУЦЬКИЙ, політолог.

Читайте також: Підозрюваний в імовірному замаху на Трампа підтримував Україну.

Telegram Channel