Курси НБУ $ 41.36 € 46.01
На війні загинув син Головного рабина

Таким Антон (Мататьягу) був у дитинстві (на фото – обведений білим), коли потрапив у нову родину.

Фотоколаж volyn.com.ua

На війні загинув син Головного рабина

У травні цього року воїн Мататьягу (Мотя) Самборський став батьком, а потім пішов на фронт захищати рідну землю

«У 2002 році ми з дружиною всиновили 11-річного хлопчика, який залишився сиротою. Його звали Антон Самборський, але ми дали йому єврейське ім’я Мататьягу (Мотя) на честь героїчного лідера повстання Маккавеїв проти імперії загарбників понад 2200 років тому – події, які лягли в основу свята Хануки», – зазначив на своїй сторінці у фейсбуці Головний рабин України Моше Реувен Асман.

Рабин повідомив, що прийомний син жив у його родині близько 10 років, а коли став дорослим, вирішив жити самостійно. 

«Мотя одружився, і в травні цього року в нього народилася донька. Але через тиждень після народження дитини його призвали до армії. Після швидкого курсу молодого бійця його одразу направили на передову», – додав він.

Останній раз Головний рабин України спілкувався із сином 17 липня. А вже 24 липня під час бою він пропав безвісти. Його дружина отримала офіційний документ. 

«У цей День пам’яті загиблих захисників України, я молюсь за всіх героїв, які віддали своє життя за свободу своєї країни. Їхня мужність і самопожертва ніколи не будуть забуті. Вічна слава Героям, які захищали свою Батьківщину!» – написав Моше Реувен Асман.

Читайте також: «Молдова хоче заборонити РПЦ: яка причина».

Реклама Google
 

Telegram Channel