Курси НБУ $ 41.19 € 45.49
У Волинській обласній філармонії відкрили мистецький дворик просто неба (Фото)

Мистецький дворик слугуватиме новим культурним простором для лучан і гостей міста.

Фото: Фейсбук.

У Волинській обласній філармонії відкрили мистецький дворик просто неба (Фото)

Це новий культурно-дозвіллєвий простір для жителів Луцької територіальної громади

«Мистецтво і війна» – такою імпрезою Волинська обласна філармонія ознаменувала презентацію мистецького дворика для широкої громадськості.

Про це інформують у Волинській обласній раді.

Зі слів керівника Волинської обласної філармонії Сергія Єфіменка, мета такого мистецького простору — презентація жителям громади культурно-розважальних та національно-патріотичних заходів із різних видів мистецтва.

Мистецький дворик слугуватиме новим культурним простором для лучан і гостей міста, де кожен може реалізувати творчі таланти в галузі музики, танцю, поезії та кіно.

«Частину цього дворика ми відкрили в 2022 році. Через два роки ми нарешті за рахунок концертної діяльності накопичили фінанси. Це все позабюджетні кошти і ми його нарешті завершили», — сказав керівник філармонії.

Участь у відкритті майданчика взяли перший заступник голови обласної ради Юрій Поліщук, представники творчої інтелігенції, митці, шанувальники філармонічних колективів, а також військовослужбовці та їх родини.

Цього дня для усіх присутніх лунали патріотичні музичні твори у виконанні Волинського народного хору, академічного камерного оркестру «Кантабіле», народного артиста України Василя Чепелюка, заслуженої артистки України Алли Опейди та юних виконавців. Свої поетичні рядки також читала відома поетеса та педагогиня Ніна Горик.

Директор обласної філармонії Сергій Єфименко, звертаючись до присутніх, наголосив: всі артисти і працівники закладу два з половиною роки жахливої війни натхненно працювали. «Ми перефразували крилатий вислів давньоримського філософа Цицерона, і він став нашою професійною ідеєю: «Коли говорять гармати, музи не мовчать!». Війна – це не лише бойові дії, є ще культурний фронт, він - в кожному місті і селі, в кожній родині і кожному серці. Ця ідея надихала, мотивувала колектив обласної філармонії відпрацювати сотні патріотичних концертів по всій Волині, створити десятки нових концертних програм, допомогла Волинському народному хору виступити у десяти обласних центрах західної та центральної України, зібрати понад пів мільйона гривень донатів для ЗСУ. А сьогодні відкриваємо цей мистецький дворик, як ще один донат у Перемогу, як новий культурний простір, де кожен може реалізувати свої творчі таланти в галузі музики, танцю, поезії і кіно. А ще, підтримуючи ініціативу обласної ради, ми зібрали кошти і придбали розвідувальний дрон Мавік -3 для нашої сталевої сотки», - наголосив він.

Перший заступник голови облради Юрій Поліщук висловив вдячність керівництву та усьому колективу обласної філармонії за їх небайдужу позицію та проявлений патріотизм.

«Мистецтво і війна… Заглиблюючись у зміст цих слів, розумієш їхню антагоністичність, бо війна - це завжди жахливо, це смерть, руйнація і горе, а мистецтво - це життя, це щось світле і прекрасне. Але війна, яка триває в Україні, багато у чому переплітається з мистецтвом, яке, як і мова, історія та культура, перебуває в авангарді розвитку нашої нації. Саме тому наш безталанний сусід, який уміє лише руйнувати, через свої заздрощі і постійне бажання нас знищити вкотре розпочав цю кляту бійню. Сьогоднішня подія демонструє, що наше мистецтво - це велика сила, яку не здолає жодна тьма, як не змогла цього зробити сотні років тому. Бо наші воїни на передовій живляться нашим мистецтвом, культурою, мовою та історією, і це свідчить про те, що наша нація непереможна, а Перемога неодмінно буде за нами», - підкреслив він.

 
 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У вихідні, 14 та 15 вересня, Луцьк відзначатиме 939-ту річницю.

Реклама Google

Telegram Channel