Курси НБУ $ 41.27 € 45.46
«Працівники» банку виманили кошти у довірливих волинянок

Будьте пильні.

Фото: Ілюстративне.Фейсбук.

«Працівники» банку виманили кошти у довірливих волинянок

Поширеними є випадки, коли шахраї телефонують жертві та представляються працівниками служби безпеки банку або представниками державного органу, якому особа може довіряти

Для більшої переконливості для таких схем зловмисники завчасно отримують певну інформацію про свою жертву, зокрема її повне ім’я, –

розповідають у Камінь-Каширському районному відділі поліції.

«Шахраї можуть представитися працівниками безпеки банку чи НБУ. Після цього клієнт повідомляє їм реквізити платіжної картки, пароль до дистанційного банківського обслуговування, otp-паролі, надіслані клієнту з використанням технологій 3D Secure, що дозволяє переказувати кошти на рахунки в інших банках», – відзначають у Нацбанку.

Для прикладу:

До Камінь-Каширського РВП надійшла заява від місцевої жительки, пенсіонерки про те, що невідома особа жіночої статі, зателефонувала до заявниці, представилась представником служби безпеки банку та повідомила, що з її банківської картки шахраї намагались зняти кошти.

Жінка запропонувала застрахувати кредитний рахунок, на що остання погодилась.Так, на мобільний телефон до неї надійшло ссм-повідомлення з цифрами «000», які заявниця повідомила невідомій особі. З кредитної картки зникли грошові кошти в сумі 63 881,86 грн, які були списані з рахунку при розрахунку послуг в Інтернет магазині .

Ще одна заява – від жительки селища Любешів про те, що, невстановлена особа, представившись працівником служби безпеки банку «ПриватБанк», зателефонувала та повідомила, що шахраї намагаються зняти кошти, а тому потрібно підтвердити певні дії в «Приват 24» для їх збереження. Після виконання вказівок невідомої особи із кредитної картки заявниці кількома траншами було списано на невідомі рахунки 76 786 грн.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Волинські правоохоронці ліквідували канал реалізації психотропів (Фото).

Реклама Google

Telegram Channel