Курси НБУ $ 41.19 € 45.49
Чи буде покращене харчування для військових у волинських медзакладах

Гідне харчування бійців, які перебувають на лікуванні чи реабілітації.

Фото ілюстративне / facebook.com.

Чи буде покращене харчування для військових у волинських медзакладах

На засіданні медичної комісії розглянули питання про погодження тарифів на платні послуги, а також проєкт звернення щодо повноцінного харчування військовослужбовців у лікувальних закладах

Ініціатором звернення до Кабінету Міністрів щодо гідного харчування бійців, які перебувають на лікуванні чи реабілітації виступив депутат Волиньради та діючий військовослужбовець Андрій Козюра.

Про це інформує Волинська обласна рада.

«Ті, хто лікується у військових госпіталях, отримують харчування вартістю 150-160 грн на день. А в цивільних лікарнях – це лише 40-45 грн в день. Це не зовсім рівні умови. Кабінет Міністрів прийняв постанову № 955, де передбачено, що військовослужбовці під час лікування і реабілітації в закладах охорони здоров’я усіх форм власності забезпечуються за рахунок державного бюджету щоденним харчуванням за нормою №5, яка застосовується у військово-медичних закладах», - пояснив Андрій Козюра.

Він додав, що згідно з постановою, держава щомісяця мала би відшкодовувати медичним закладам компенсацію витрат на покращене харчування військових.

«Цим зверненням ми клопочемо, щоб якнайшвидше ця постанова почала діяти», - підкреслив Андрій Козюра.

Члени профільної комісії погодились із тим, що таке звернення на часі і потрібне для гідного забезпечення лікування військовослужбовців, тож схвалили його і рекомендували сесії підтримати відозву.

Також депутати погодили перелік платних послуг, які надаватимуться населенню в обласній клінічній лікарні. Так, якщо громадяни звертаються до спеціалістів медичного закладу без направлення лікаря, їм доведеться оплачувати консультації лікарів, різноманітні послуги, лабораторні дослідження. Якщо ж пацієнти звертаються в лікарню за направленням лікаря, то вартість послуг оплачує Національна служба здоров’я України.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Найбільш поширені злочини на Волині – у сфері екологічної безпеки.

Реклама Google

Telegram Channel