Курси НБУ $ 41.19 € 45.49
У Луцьку зростуть тарифи на тепло і гарячу воду

Нові тарифи почнуть діяти для трьох категорій: «бюджетні установи», «релігійні організації» та «інші споживачі».

Фото Суспільне.

У Луцьку зростуть тарифи на тепло і гарячу воду

У Луцьку затвердили нові тарифи на теплову енергію та послуги державного комунального підприємства «Луцьктепло»

 Рішення під час засідання виконавчого комітету міськради 11 вересня ухвалили одноголосно.

Про це Суспільному розповіла виконувачка директорка міського департаменту економічної політики Юлія Дацюк.

Зі слів посадовиці, нові тарифи почнуть діяти для трьох категорій: «бюджетні установи», «релігійні організації» та «інші споживачі». Для населення діє на період воєнного стану діє мораторій на підвищення цін. «Для населення і бюджетних організацій цей тариф зріс орієнтовно на 4 %, але зараз для населення діє мораторій. Як платили до лютого 2022-го року, так і будуть платити надалі», — сказала Юлія Дацюк.

Скільки будуть платити за тепло жителі громади та підприємці

Різницю у тарифі для населення, яка накопичилася від початку повномасштабної війни, комунальному підприємству «Луцьктепло»  має відшкодувати держава, зазначила Юлія Дацюк. З її слів, нині ця сума орієнтовно 203 мільйони гривень, гроші не компенсували.

Не діє мораторій на підвищення цін за теплоносії для підприємців і комунальних установ, розповіла заступниця директора з фінансів «Луцьктепла» Юлія Міщук. «Тарифи, у порівнянні з минулорічними, зростають для бюджетних установ та інших десь в середньому на 4 %. Для прикладу, для тарифу транспортування з ЦТП і постачання без ІТП був тариф 3 624 грн, а стане 3 760 грн», — сказала Юлія Міщук.

Також зросте тариф орієнтовно на 4 % на гарячу воду, додала заступниця директора з фінансів «Луцьктепла».

Луцький підприємець Василь Полюхович, який має в місті кав'ярню, розповів: за час повномасштабної війни витрати зросли на 30 %. «Тепло і підняття тарифів не є єдиним фактором, яке може прямо пропорційно вплинути на підвищення цін. Здорожчання є на всіх розхідних матеріалах: стакани, кава, молоко, вода і далі сам підприємець дивиться, чи ціни і «зазори» його влаштовують, чи ні», — сказав лучанин.

Як додала виконувачка директора департаменту економічної політики Луцької міської ради Юлія Дацюк, нові тарифи почнуть діяти з 1 жовтня 2024 року до 30 вересня 2025 року.

Реклама Google

Telegram Channel