Курси НБУ $ 41.19 € 45.49
Для Волинського наукового ліцею передали потужний генератор

Забезпечити генератором ліцей вдалося у співпраці із благодійним фондом «Шведський центр допомоги».

Фото Волинська ОВА.

Для Волинського наукового ліцею передали потужний генератор

Він дасть змогу забезпечити роботу харчоблоку в години знеструмлень

Про це повідомив начальник ОВА Юрій Погуляйко. Зокрема, очільник області відвідав заклад, оглянув укриття та поспілкувався з керівницею.

 

 Як розповіла керівниця освітнього закладу Ірина Лозовська, генератор дуже був потрібен, аби забезпечити роботу харчоблоку в години знеструмлень. У ліцеї сьогодні навчається 224 учні, а наявний бензиновий генератор (6,5 кВт) заледве покривав потребу на кухні у години відсутності світла. Окрім того, наближається холодна пора, тож в альтернативного живлення у потребуватиме котельня.

 

 Оглянув також укриття закладу, де у разі повітряних тривог є все необхідне для забезпечення освітнього процесу. Загалом, ліцей має високий рейтинг за результатами тестування (НМТ). Вихованці освітнього закладу щорічно перемагають в олімпіадах з навчальних предметів, конкурсів-захистів науково-дослідницьких робіт як обласного, так і Всеукраїнського та Міжнародного рівнів.

Користуючись нагодою директорка розповіла, що потребують допомоги із спортивним майданчиком. Каже, що дітям з таким навантаженням, обов’язково потрібен рух.

 

 «Абсолютно згідний, тим більше територія для цього є. До повномасштабного вторгнення був виготовлений навіть проєкт для цього. Тому обговорили можливі варіанти вирішення цієї проблеми. Найвірогідніше, будемо шукати інвесторів за кордону, яких таке зацікавить», - зазначив Юрій Погуляйко.

 

 До слова, забезпечити генератором Волинський науковий ліцей вдалося у співпраці із благодійним фондом «Шведський центр допомоги». Також такий самий передали й Волинському інституту післядипломної педагогічної освіти.

 

 

Реклама Google

Telegram Channel