Курси НБУ $ 41.19 € 45.49
Врятували львів’янку, якій російський осколок потрапив в серце

Операція тривала близько 1,5 години і минула успішно.

Фото Першого медоб’єднання Львова.

Врятували львів’янку, якій російський осколок потрапив в серце

Кардіохірурги виконали складну операцію прямо на працюючому органі

Про це повідомили в Лікарні Святого Пантелеймона Першого медоб’єднання Львова.

«22-річну львів’янку, в серце якої потрапив уламок, сьогодні виписали з лікарні. Рівно за тиждень після трагічного удару по Львову.

На порятунок цієї критичної пацієнтки у медиків було обмаль часу! Кардіохірурги Центру серця та судин Лікарні Святого Пантелеймона Першого медоб’єднання Львова змогли оперативно витягти осколок та врятувати життя дівчини. На прохання пацієнтки ми не можемо розголошувати її імені, але хочемо поділитися неймовірною історією її порятунку.

 

 Вранці 4-го вересня бригада швидкої доправила поранену дівчину до Лікарні Святого Луки Першого медоб’єднання Львова. Постраждала була в шоковому стані, мала проникаюче поранення грудної клітки і відчувала нестерпний біль в ділянці серця. Уламок в ньому медики виявили вже під час КТ-обстеження. Пацієнтці терміново встановили дренаж, який викачував кров із плевральної порожнини, адже уламок пробив легеню і перикард – оболонку, яка оточує серце.

Молоду жінку невідкладно транспортували до Центру серця та судин Лікарні Святого Пантелеймона. І вже за кілька хвилин по поступленню її забрали в операційну. Кожна хвилина була на вагу життя! Команда кардіохірургів працювала під керівництвом завідувача Центру Романа Домашича. Лікар розповідає: «Стан пацієнтки був життєзагрозливим. Вона фактично народилася в сорочці. Я дивуюся, як вона до нас доїхала! Бо як тільки ми дістали уламок із серця, ділянка ураження почала сильно кровоточити. Це проникаюче поранення серця. Ще б міліметр і вона померла б».

 

 Кардіохірурги виконали складну операцію прямо на працюючому серці. Уламок розміром 1х1,5 см застряг на межі лівого і правого шлуночків – у товщі серцевого м'яза. Осколок дістали, а ділянку ураження ушили. Операція тривала близько 1,5 години і минула успішно.

Наразі життю 22-річної постраждалої нічого не загрожує. Сьогодні молоду жінку вже виписали з лікарні.

Дякуємо спеціалістам Першого медоб'єднання Львова за злагоджену роботу і порятунок життя молодої жінки!», - йдеться у повідомленні.

Реклама Google

Telegram Channel