Курси НБУ $ 41.27 € 45.46
У селищі на Волині жінки проходять військовий вишкіл (Відео)

Жителька Маневицької громади Тетяна Савчук – одна з учасниць навчань.

Фото: suspilne.media.

У селищі на Волині жінки проходять військовий вишкіл (Відео)

У селищі Маневичі Камінь-Каширського району до навчань із бойової підготовки цивільного населення, які у громаді розпочалися у червні цього року, вперше долучилися жінки

Заняття з основ військової підготовки проводять двічі на місяць, участь в них беруть жителі громади та учасники добровольчих формувань.

Про це розповів секретар селищної ради Володимир Черчик, пише Суспільне.

Жителька Маневицької громади Тетяна Савчук – одна з учасниць навчань. 

«Під час першого заняття навчались, як правильно тримати зброю, позиції стоячи, на коліні й лежачи», – розповідає вона.

За словами бойового офіцера Дмитра Ткачука, який навчає інженерної справи, участь у бойовій підготовці взяли 30 людей.

«Тут для цивільного населення даємо базові знання і розуміння: тактико-технічних характеристик танкових і протипіхотних, як копати окопи, як правильно облаштовувати бліндажі, дії на мінному полі або в зоні ураження», – розповідає старший інструктор Дмитро Ткачук.

Додає: заняття проводять інструктори центру національно-патріотичного виховання «Волинська Січ». З його слів, окрім інженерної справи, вивчали евакуацію пораненого з поля бою та тактичне пересування бойових груп.

Учасник вишколу Віктор Турик каже, – вправи потребують гарної фізичної підготовки.

«Я в армії не служив, навиків ніяких не маю. Зі сторони все дивиться дуже легко і зрозуміло. Але практично під час бойових дій це треба відточити до автоматизму, щоб під час бойових дій ти не думав», – розповідає чоловік.

Володимир Черчик – учасник бойових дій, зараз є членом добровольчого формування тергромади та працює секретарем у Маневицькій селищній раді. Чоловік постійно бере участь у таких навчаннях.

«Програма розрахована на 200 годин, з нами проводять заняття сертифіковані інструктори, наші волиняки. Заняття проходять цікаво, з них відповідно до Закону «Про національний спротив» планується формування сил оборони», – розповідає Володимир Черчик.

Зі слів секретаря Маневицької селищної ради Володимира Черчика, програма курсу включає 15 дисциплін та понад 100 годин практичних занять.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel