Курси НБУ $ 41.27 € 45.46
Як відновлюють здоров'я ветерани у місті на Волині

Чоловік займається у спортзалі кілька разів на тиждень під супроводом інструктора з реабілітації.

Фото: decentralization.ua/news.

Як відновлюють здоров'я ветерани у місті на Волині

Нещодавно у Центрі фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» Володимир-Волинської громади, що на Волині, відкрили оновлений спортивний зал з новим сучасним обладнанням

Тепер жителі зможуть займатися спортом у покращених умовах на якісних нових тренажерах, а ветерани – безкоштовно відновлювати здоров’я. Це є частиною зусиль громади у її пріоритетного напрямку розвитку – створити комфортні умови ветеранам для повернення до цивільного життя.

Про це інформує видання Децентралізація .

Серед відвідувачів – Валерій Костюк, ветеран, який має першу групу інвалідності. У лютому 2022 року, коли Росія напала на Україну, а його рідні ховалися у сховищі від ракет, Валерій не зміг стояти осторонь і пішов добровольцем захищати країну. Під Авдіївкою отримав важкі поранення кінцівок, тазу та внутрішніх органів.

Валерій переніс понад 20 операцій та проходив реабілітацію в різних містах України. І хоча лікарі не були впевнені, що він зможе знову ходити, нині чоловік уже пересувається з паличкою і мріє одного дня почати повноцінно ходити.

«Пів року тому я вже почав потроху ходити, займався з фізіотерапевтом. У лікарні мені склали програму, щоб я потроху відновлював ногу і міг на неї повністю ставати», – говорить Валерій.

Чоловік займається у спортзалі кілька разів на тиждень під супроводом інструктора з реабілітації. Загалом у спортивний зал щороку ходить близько тисячі відвідувачів, з них – 40 ветеранів та представників інших інклюзивних груп.

Сучасні тренажери, на яких можуть відновлюватися ветерани, допоміг закупити Проєкт USAID «ГОВЕРЛА».

«Ми підбирали ряд тренажерів, щоб можна було пропрацювати усі м'язи тіла з різним навантаженням, яке регулюється від 5 до понад 100 кілограмів. На цих тренажерах можна ізолювати, наприклад, згинання або розгинання травмованої ноги чи руки, щоб відновлювати їхню рухову активність. Крім того, це і соціальна інтеграція, адже у зал ходить багато молоді, з якими ветерани активно спілкуються», - розповідає Роман Горошкевич, директор Центру фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх».

«Лікарі казали, що ймовірність того, що я буду ходити – 50 на 50, але завдяки таким закладам і людям, які хочуть допомогти, вже скоро ви побачите мене без палички!», – впевнено додає Валерій.

У Володимирі розташовано кілька військових формувань, тож все більше захисників повертаються у громаду. Тому якісна ветеранська політика є стратегічним пріоритетом місцевої влади.

«Наш обов'язок – створити умови для того, щоб ветерани могли відновити фізичне та ментальне здоров’я, отримати необхідні послуги та інтегруватися у цивільне життя. Тож нині один із найважливіших проєктів у Володимирі – будівництво великого реабілітаційного центру на місці колишньої лікарні», –

розповів Володимирський міський голова Ігор Пальонка.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У Луцьку здали на макулатуру майже пів тонни російськомовних книг.

Реклама Google

Telegram Channel