Курси НБУ $ 41.27 € 45.46
Чому не можна луцьким школярам приносити на перекус бутерброди з ковбасою

Отакої.

Фото ілюстративне / facebook.com.

Чому не можна луцьким школярам приносити на перекус бутерброди з ковбасою

У Луцьку класні керівники після шкільних нарад наголосили батькам, що носити бутерброди саме з ковбасою дітям заборонено

Про таку харчову заборону розповіли батьки одного із навчальних закладів Луцька. У багатьох це викликало обурення.

«Це смішно звучить про ковбасу. Якщо моя дитина їсть бутерброди лише з ковбасою, то що їй голодувати? Дурдом якийсь», –  розповіла лучанка Марія.

Чи діє така заборона, дізнавався «Конкурент».

«Це не нововведення, це норма законодавства, яку виконує керівник закладу освіти. Є санітарний регламент, який діє із 2020 року, згідно якого працює керівник закладу освіти. Там чітко зазначено, що можна приносити в школу. Відповідно закладу освіти автономно приймає рішення щодо того, чи дозволяти щось приносити в школу, чи ходити в магазин, чи харчуватися в їдальні… Він відповідальний за життя та здоров’я здобувачів освіти, тому краще убезпечитися», – сказав начальник департаменту освіти Луцької міської ради Віталій Бондар.

Журналісти «Конкурента» запитали в адміністрації луцького ліцею № 10, чи справді у їхньому навчальному закладі діє така заборона. Там підтвердили цю інформацію.

Заступниця директора з виховної роботи Раїса Кудряшова розповіла, що таку рекомендацію керівництво ліцею донесло до класних керівників, а ті – до батьків, виключно в інтересах збереження здоров’я дітей.

«Була нарада класних керівників, я це оголошувала. Сказано було, що є постанова №305 , яка забороняє дітям приносити бутерброди з ковбаскою. Хай приносять бутерброди з сиром, просто з маслом, з якимсь м’яском печеним, чай… Тільки не можна бутерброди з ковбасою. Це на рівні України прийнято рішення, це не тільки в нас. Ви ж самі знаєте, які зараз ті ковбаси…

В нашій школі є гаряче харчування, нарікань немає, дуже гарно зараз кухня працює. В нас дуже смачно, кожен день свіженьке… Раніше у школах на другі страви використовували у приготуванні сосиски, сардельки, минулого року нам заборонили і у шкільному меню більше немає ковбасних виробів. Навіть піца другий рік поспіль готується не з вареною ковбаскою, а з курячим філе», – повідомила завуч.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Волинян попереджають про небезпечні метеорологічні явища.

Реклама Google

Telegram Channel