Курси НБУ $ 41.27 € 45.46
Прокурори домоглися справедливого покарання для волинянина, який збував боєприпаси

Чоловік відсидить 3 роки за ґратами.

Фото ілюстративне / facebook.com.

Прокурори домоглися справедливого покарання для волинянина, який збував боєприпаси

За наполегливої позиції прокурорів Ковельської окружної прокуратури Волинський апеляційний суд скасував вирок Ковельського міськрайонного суду, яким 29-річного жителя Ковеля визнано винуватим у незаконному поводженні з боєприпасами та вибуховими пристроями (ч. 1 ст. 263 КК України) та призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі зі встановленням дворічного іспитового строку

Встановлено, що упродовж жовтня-листопада 2023 року чоловік за 3000 доларів США збув незаконно придбані ним дві реактивні протитанкові гранати та одноразовий ручний протитанковий гранатомет.

Окрім того, під час санкціонованого обшуку його оселі правоохоронці виявили та вилучили ще сотню патронів до автомата Калашникова.

Вважаючи призначене судом першої інстанції покарання занадто м'яким – таким, що не відповідає тяжкості злочину й особі обвинуваченого, прокурори оскаржили вирок в апеляційному порядку.

Апеляційний суд дослухався до доводів сторони обвинувачення та призначив волинянину покарання у виді 3 років реального позбавлення волі.

Пресслужба обласної прокуратури

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Ковельчанин постане перед судом за наркозлочини.

Реклама Google

Telegram Channel