Курси НБУ $ 41.27 € 45.46
У Луцьку дошкільнятам влаштували свято з нагоди дня рідного міста

Такі заходи дня міста спрямовані якомога ширше познайомити дітей з історією рідного краю.

Фото: lutskrada.gov.ua.

У Луцьку дошкільнятам влаштували свято з нагоди дня рідного міста

З нагоди відзначення 939 річниці з дня народження міста Луцька, у закладі дошкільної освіти №26 відбулась екологічна акція «Місто моє кольорове, місто моє веселкове»

Директор установи Наталія Земко подякувала збройним силам України за можливість жити, працювати, творити, ростити і виховувати дітей в нашому мирному місті.

Про це повідомляють у Луцькій міській раді. 

На ігровому майданчику закладу з метою краєзнавчого виховання в попередні роки збудовано мініатюрну копію Луцького замку, відтворено в’їзну та інші вежі замку Любарта і з того часу заходи до дня міста тут стали традицією.

Готуючись до свята в садочку провели дослідження найстаріших дерев, які ростуть неподалік закладу та в центральній частині міста. Інформацію про результати досліджень викладено у буклеті, який підготували до проведення акції та роздали присутнім на святі.

До свята на території установи було висаджено нові дерева, декоративні квітучі кущі, влаштовано тематичні фото-зони, проведено ландшафтний благоустрій дитячих майданчиків з використанням природних матеріалів та кераміки. Влаштовано виставку робіт різьблення по дереву та акварелі вихованця закладу Владислава Стопи.

Гостями свята були маленькі вихованці закладу, їх батьки та члени родин, педагоги та керівники інших закладів освіти нашої громади, працівники відділу екології та департаменту освіти міської ради.

Свято відбувалось у театралізованій формі. До дітей завітала Агрипина, княжна князя Любарта та міськи кликуни Книжко, Вогняр та Музика, діти цитували уривки «Лісової пісні» Лесі Українки, відгадували загадки про місто, складали пазли з картини Луцького замку. Вихованка закладу Аня Генсецька виконала пісню про Луцьк на слова та музику свого тата Руслана Генсецького. Міські кликуни шукали ключ пізнання.

Під керівництвом майстрів народних промислів Ірини та Андрія Бондаруків дітям провели майстер-класи з розфарбовування дерев’яних іграшок та виготовлення іграшки-мотанки з трави. Представники благодійного фонду «СпівДія» провели з дітьми майстер-клас «Розмалюю Україну» з розмальовування гіпсових фігурок акриловими фарбами.

Гостей частували запашним узваром та тістечками з сухофруктів. Всіх присутніх привітали з прийдешнім святом, гості та учасники заходу мали можливість зробити фото біля тематичних фото-зон.

Краєзнавче виховання є дуже важливою складовою для формування особистості дитини, майбутнього патріота. Такі заходи дня міста спрямовані якомога ширше познайомити дітей з історією рідного краю, виховати любов і повагу до своїх земляків, познайомитись з народними промислами, досліджувати, вивчати та любити природу своєї малої батьківщини.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Волиняни зібрали необхідну допомогу для ВПО та малозабезпечених громадян.

Реклама Google

Telegram Channel