Курси НБУ $ 41.27 € 45.46
15 тисяч новонароджених: у Волинському перинатальному центрі – перший ювілей

Сьогодні Волинський перинатальний центр – один з найкращих в Україні.

Фото Волинська обласна рада.

15 тисяч новонароджених: у Волинському перинатальному центрі – перший ювілей

12 вересня 2019 року о 15:30 в стінах Волинського обласного перинатального центру вперше заплакала дитина

З 5-ою річницею утворення колектив і пацієнтів перинатального центру Волинського обласного медичного об'єднання захисту материнства і дитинства привітали голова і депутати обласної ради.

«12 вересня 2019 року о 15:30 в стінах Волинського обласного перинатального центру вперше заплакала дитина. Заплакала, бо з’явилася на світ і таким чином усім про це сповістила. Тому саме від цієї дати перинатальний центр веде відлік своєї діяльності», – розповіла генеральна директорка комунального закладу, депутатка обласної ради Ірина Горавська.

 

 Сьогодні Волинський перинатальний центр – один з найкращих в Україні. Тут надається повний спектр медичної допомоги від внутрішньоутробного розвитку дитини до 18-ліття. А ще рятують матусь зі складним перебігом вагітності чи важкими супутніми патологіями. Сюди скеровують найскладніших пацієнтів з усієї області, чимало бажаючих народжувати саме тут і з інших регіонів.

Упродовж 5-ти років у перинатальному центрі народилося майже 15 тисяч малюків, 7 трієнь та понад три сотні двійнят. Успішно прийняли майже 1200 передчасних пологів. Тут виходили сотні глибоко недоношених немовлят, серед яких троє - з вагою менше 500 грамів. Це найменші діти в України, які сьогодні цілком здорові.

«То були важкі, але одночасно і дуже цікаві п’ять років становлення, попри медичну реформу, пандемію ковіду і війну. Це і приєднання дитячої лікарні, переформатування роботи, перша дитина, народжена в укритті, перша операція, проведена в укритті, та чимало інших викликів. Але у підсумку - дуже багато врятованих життів, безліч батьків, які щасливі покинули наш заклад, і дуже багато жінок, які залишилися живими тільки тому, що народжували у Волинському перинатальному центрі», - стверджує Ірина Горавська. Усе це – завдяки сучасному обладнанню, але найголовніше – згуртованому, високопрофесійному колективу, який до того ж вирізняють і найкращі моральні чесноти, запевняє керівниця закладу: «Коли я звертаюся, що потрібна група крові ІІ+, то всі працівники з такої групою приходять і утворюють чергу, телефонують своїм рідним, знайомим. Напевно, це єднання й гарантує успіх у таких складних ситуаціях».

 

 Упродовж наступних 5 років при перинатальному центрі Ірина Горавська планує відкрити центр репродуктології. «Ми в цьому напрямку активно працюємо, навчаємо персонал. Це потрібно Україні для відновлення нації. Думаю, коли перинатальному центру буде десять років, у нас вже функціонуватиме відділення допоміжних репродуктивних технологій». На часі й енергетична незалежність, розробляється проєктна документація на встановлення сонячних панелей, будується чергова автономна газова котельня. У планах – і велика конференц-зала для тренінгів, конференцій і нарад. «Турбуватися потрібно не тільки про пацієнта, обов’язково турбуватися і про колектив. Якщо кожен відчуватиме підтримку, то й позитивних результатів буде більше», - переконана директорка, інформують у Волинській обласній раді.

 

 

Реклама Google

Telegram Channel