Курси НБУ $ 41.32 € 45.80
Вчителька та британський режисер отримали звання «Почесний громадянин Волині»

Ольга Веніамінівна – кандидат педагогічних наук зі спеціальності теорія і методика навчання (хімія).

Фото: Суспільне Луцьк.

Вчителька та британський режисер отримали звання «Почесний громадянин Волині»

Вчителька хімії із Нововолинська Ольга Березан і британський режисер Тоні Палмер отримали звання почесних громадян Волинської області

Відповідні рішення ухвалили під час пленарного засідання сесії обласної ради 12 вересня.

Про це пише Суспільне.

Волинській освітянці присвоїли звання за багаторічну сумлінну і плідну працю, активну професійну діяльність, значний особистий внесок у розвиток науки та освіти, розповіла начальниця відділу з питань юридичного забезпечення діяльності ради Світлана Хороша.

«Ольга Березан — це вчителька хімії, заслужений вчитель України і жителька Нововолинська. Вона є вчителем у Нововолинському науковому ліцеї. засновником якого є Волинська обласна Рада. Ольга Веніамінівна також є авторкою великої кількості збірників задач і методичок із підготовки до ЗНО. Її учні займають призові місця на олімпіадах, в тому числі всеукраїнських», — сказала посадовиця.

Ольга Веніамінівна – кандидат педагогічних наук зі спеціальності теорія і методика навчання (хімія). Двічі лауреат премії фонду Сороса.

Щодо присвоєння звання «Почесного громадянина Волині» британському режисеру Тоні Палмеру до облради звернулася Устилузька міська рада, зазначила начальниця відділу Волиньради Світлана Хороша.

«Вони клопотали про присвоєння звання цьому режисеру. Він (Тоні Палмер — ред.) велику частину свого життя пропагував життя і діяльність композитора Ігоря Стравінського. Він також презентував документальний фільм, який був випущений до 100-річчя до дня народження Стравінського», — додала посадовиця.

На сайті обласної ради сказано, що востаннє статус «Почесний громадянин Волині» присвоювали у 2021 році. Станом на 12 вересня 2024 року це звання мають 25 людей.

Довідково: Звання «Почесний громадянин Волині» передбачає преміювання — одноразову матеріальну виплату у розмірі 10 мінімальних заробітних плат, що здійснюється коштом обласного бюджету, за винятком випадків, коли звання «Почесний громадянин Волині» присвоюється для іноземців або посмертно. З 1 квітня 2024-го мінімальна зарплата в Україні становить 8 тисяч гривень.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Волинські виробники долучаються до програми «Національний кешбек».

Реклама Google

Telegram Channel