Курси НБУ $ 41.32 € 45.80
У громаді на Волині 2 дітей з порушеннями слуху безплатно отримали слухові апарати

Проєкт реалізується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ).

Фото ілюстративне / facebook.com.

У громаді на Волині 2 дітей з порушеннями слуху безплатно отримали слухові апарати

Вручення допоміжних засобів відбулося у Територіальному центрі надання соціальних послуг Шацької селищної ради

Для 14-річного Данила це не перший слуховий апарат. Те, що у хлопчика знижується слух, родина та вчителі помітили не одразу. Як розповіла мама, у нього раптово погіршилася слух, він не реагував на звернення.

Про це пише Територіальний центр надання соціальних послуг Шацької селищної ради.

«Коли я помітила, що йому важко чути ми почали з’ясовувати, чому так. Під час медогляду з’ясувалося, що в Данила падає слух, виявилося, це від того, що він перехворів на вірусну інфекцію. Від фахівця із соціальної роботи Територіального центру надання соціальних послуг Шацької селищної ради ми дізналися, що на Волині реалізовують проєкт, у межах якого можна отримати допомогу», – розповіла мама Юлія.

Сім’ї, в яких зростають діти з інвалідністю, можуть звернутися по допомогу та отримати підтримку.

«Перше, що ми завжди робимо, – знайомимося та визначаємо потреби сім’ї, а також якої підтримки чи соцпослуг вона потребує. Далі інформуємо про служби, громадські організації, де можна отримати допомогу. Окрім того, беремо сім’ю під свій супровід. Важливим аспектом нашої роботи є психологічна підтримка батьків групові та індивідуальні заходи» - розповідає начальник відділу соціальних служб Людмила Смоляр.

Захід відбувся в межах проєкту, який реалізується Дитячим фондом ООН(ЮНІСЕФ) разом із Львівським центром соціальних послуг і реабілітації «Джерело» за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини (BMZ) через державний банк розвитку KfW в рамках національної програми ЮНІСЕФ «Кращий догляд для кожної дитини».

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: На трасі Київ – Ковель – Ягодин дорожники латають асфальтове покриття.

Реклама Google

Telegram Channel