Курси НБУ $ 41.32 € 45.80
У Луцьку художники-початківці презентували свої роботи історичної тематики

У творчому доробку відображена ціла епоха волинської історії.

Фото: Фейсбук.

У Луцьку художники-початківці презентували свої роботи історичної тематики

«Краяни»: мистецтво через призму історії – під такою назвою в музейному просторі «Окольний замок» відкрилася виставка робіт студентів Волинського фахового коледжу культури і мистецтв імені І. Ф. Стравінського

З дебютом художників-початківців привітали перший заступник голови Волиньради Юрій Поліщук і директор освітнього закладу Тарас Войтович.

Про це розповідають у Волинській обласній раді. 

В експозиції представлені графічні роботи, на яких зображено неповторний архітектурний ансамбль Луцька, його історичні місця та сучасні краєвиди. Крім того студенти презентували і роботи в жанрі автопортрету, де приміряли на себе історичні образи мешканців краю через призму відомих творів українського портретного живопису минулих століть.

Ділячись враженнями, перший заступник голови обласної ради Юрій Поліщук зауваж, що власне прочитання теми, пошук та розуміння образного портрету в мистецтві через призму історії та втілені образи надзвичайно гармонізують саме тут – в Окольному замку.

«Я вражений неймовірним талантом цих молодих людей. Вони щойно почали опановувати фах і вже презентували виставку своїх робіт. Заслуговує на повагу і тематика доробку. У ньому відображена ціла епоха волинської історії – є образи селянок, містянок, шляхтянок, козачок. Дякую авторам за чудові роботи, які надихають та зачаровують. Впевнений, ми будемо пишатися нашими майстрами образотворчого мистецтва, бо на них очікує заслужена слава не лише в Україні, а й в усьому світі», -

переконаний Юрій Поліщук.

 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У Луцьку дошкільнятам влаштували свято з нагоди дня рідного міста.

Реклама Google

Telegram Channel