Курси НБУ $ 41.36 € 46.01
«У збірної України мені сподобалася лише… зачіска Циганкова. Напевно, заснув у перукарні»

«А, може, Вітя Циганков відрощує собі дреди, як афроамериканці в НБА…».

Фотоколаж із сайту sport-express.ua.

«У збірної України мені сподобалася лише… зачіска Циганкова. Напевно, заснув у перукарні»

Після невдачі на Євро-2024 наша національна збірна з футболу жахливо стартувала у Лізі націй. Підопічні Сергія Реброва програли Албанії з рахунком – 1:2, та разом із чехами, які зазнали фіаско у матчі з грузинами – 1:4, знаходяться на дні турнірної таблиці

Ліга націй. Група В1. 1-й тур. Україна – Албанія – 1:2 (1:0 – Конопля, 49 хв.; 1:1 – Ісмайлі, 54; 1:2 – Асані, 66).

Сайт Sport-express.ua поспілкувався про програний матч збірної України з ексфорвардом київського «Динамо» і національної збірної України Віктором Леоненком.

– Вікторе Євгеновичу, чому (у матчі. – Ред.) зі збірною Албанії стався провал?

– Це – не провал, а наш рівень. Я взагалі не розумію, чому багато хто вважає, що в нас – найкраща збірна за всю історію. Найкраща збірна три удари у площину воріт з Албанією не робить! 

Ми звикли грати в даремний контроль м’яча. Реброву треба шукати проблему – чому немає моментів. Якщо їх немає, це означає, що гравці у нас – не особливо хороші. Нехай вже краще тактика на контратаках буде, ніж ось таке перекочування

(м’яча. – Ред.). Ребров повинен пам’ятати, як «Барселона» «возила» «Динамо» в наш час, але навіть тоді у нас були моменти. А зараз – нічого! 

Я не збираюся матюкати нашу збірну, але Реброву треба робити висновки і думати, як створювати моменти. Нам треба або сміливіше грати, або змінювати футболістів. Можливо, слід грати з двома нападниками.

«Після матчу з Албанією Судаков і Шапаренко точно «подешевшають».

А то в нас – купа півзахисників, а Судакова, Бражка і Шапаренка взагалі не було видно. Я розумію клуби: вони хочуть дорого продати своїх футболістів і тому їх хвалять, але після матчу з Албанією Судаков і Шапаренко точно «подешевшають».

Говорили-говорили про те, щоб не повторити результат із Румунією, і в підсумку 1:2 програли, а могли і з більшим рахунком поступитися. 

Читайте також: Україна – Албанія – 1:2. Сергію Реброву час уже очолювати «Інгулець»...

– Що скажете про голи у матчі?

– З кутового нам забили «дурний» м’яч. Ми теж такий забили, коли воротар албанців помилився. Конопля відзначився випадковим голом, бо моментів у нас не було. Після замін ударів у нас стало більше, але загрози вони не несли. У албанського воротаря не було таких «сейвів», як у Трубіна. Що тільки албанці не робили, навіть п’ятками грали!

Але мені навіть розбирати цю гру нецікаво, тому що за 90 хвилин ми створили півтора моменти. 

Реклама Google

– До речі, як вам Кабаєв, здатний на повноцінній основі замінити Мудрика, якщо Михайло так невиразно гратиме в «Челсі»?

– А він що, там грає? Про «Регбіста» у нас тільки й пишуть, хоча в Англії його матюкають постійно. Звичайно, Кабаєв може його замінити. Хоча після вчорашньої гри мені взагалі ніхто не подобається у збірній України.

– Але хоч щось позитивне помітили для себе у матчі?

– У збірної України мені сподобалася лише зачіска… Циганкова. Напевно, він заснув у перукарні. А може, відрощує собі дреди, як афроамериканці в НБА…

– Ребров після матчу сказав, що на полі не було команди, але чому тренер жодного разу не взяв провину на себе? Хіба не він відповідає за команду?

– Це вже до нього питання. У нас Фоменко так любив говорити, царство йому небесне. Він теж вважав, що винна завжди команда, але тільки не тренер.

– Як думаєте, після невдачі на Євро і провального матчу з Албанією, Ребров допрацює свій трирічний контракт зі збірною?

– Вони ж із Шевченком друзі, тому, напевно, допрацює. Хоча, якщо його почнуть критикувати всі підряд, то може й не допрацювати. Але тоді доведеться платити «неустойку», а я не знаю, чи є в УАФ на це гроші. Я думаю, що Ребров допрацює свій контракт. 

– Чого чекаєте від найближчого матчу з Чехією?

– Тут уже відступати нікуди. Якщо їх грузини впевнено обіграли, то, може, і ми обіграємо. Подивимося. Зараз не хочу гадати.

Андрій ПІСКУН.

P.S. Ліга націй. Дивізіон В1. 2 тур. Чехія – Україна – 3:2 (1:0 – Шульц, 21 хв.; 1:1 – Ванат, 36; 2:1 – Шульц, 45+2; 3:1 – Соучек, 80, з пенальті.; 3:2 – Судаков, 84).

Стадіон: «Фортуна Арена» (Прага, Чехія). Арбітр: Джон Бітон (Шотландія).

Україна: Трубін – Тимчик, Забарний, Матвієнко, Миколенко – Степаненко (Маліновський, 79), Шапаренко (Судаков, 68) – Ярмоленко (Циганков, 68), Зінченко (Піхальонок, 85), Мудрик – Ванат (Яремчук, 79).

Результат іншого матчу групи В1: Албанія – Грузія – 0:1.

Ліга націй. Турнірна таблиця групи В1:
Збірна І В Н П З:П О
1. Грузія 2 0 0 0 5:1 6
2. Албанія 2 1 0 1 2:2 3
3. Чехія 2 1 0 1 4:6 3
4. Україна 2 0 0 2 3:5 0.

Читайте також: Сабо – про збірну України: «Та вони у футбол не вміють грати – сопляки!».

Telegram Channel