Курси НБУ $ 41.32 € 45.80
Волинян запрошують приєднуватися до лав волинських прикордонників

Прикордонник – це престижна професія.

Фото: Фейсбук.

Волинян запрошують приєднуватися до лав волинських прикордонників

Волинський прикордонний загін охороняє ділянку державного кордону України в межах Волині протяжністю більше 400 кілометрів

З них понад 200 км – на півночі кордону з Республікою Білорусь і більше 200 на заході з Республікою Польща.

Про умови і переваги проходження служби, вакансії та етапи відбору розповіли на брифінгу ОВА представники прикордонного відомства, заступник начальника відділу комплектування Роман Кіндрат та начальник відділу кадрів Сергій Решке.

«Ми пропонуємо два види проходження служби – за контрактом та за мобілізацією, – розповів заступник начальника відділу комплектування Роман Кіндрат. – Відповідно, громадяни можуть обирати той чи інший вид проходження служби».

Вимоги до кандидатів, які хотіли б приєднатись до лав прикордонників, однакові для обох видів служби. Вік від 18 до 60, задовільний стан здоров’я та відсутність судимостей і проблем із законом.

«Що стосується служби по мобілізації, ми також розглядаємо і тих кандидатів, які придатні за станом здоров’я, однак мають певні обмеження щодо проходження служби за тими чи іншими напрямками», – водночас зауважив полковник Роман Кіндрат.

Процедура добору на військову службу розпочинається у відділі комплектування Луцького прикордонного загону, куди кандидати можуть звернутись за телефоном: 096 905 13 01. Тут нададуть усі необхідну інформацію щодо процедури, документів та відповіді на інші питання.

Прийнявши рішення про службу, кандидат повинен прибути з паспортом та військово-обліковим документом для проведення попередньої співбесіди. Потому проходить професійно-психологічний відбір та отримує перелік документів, як необхідно зібрати.

«Після збору медичних документів кандидат вибуває для проходження військово-лікарської комісії в наш військово-медичний клінічний центр у місті Львові. Після ВЛК – співбесіда з керівництвом прикордонного загону за напрямком діяльності, і зарахування в списки військової частини», – поінформував заступник начальника відділу комплектування Роман Кіндрат.

Про вакансії у прикордонному загоні розповів начальник відділу кадрів Сергій Решке:

«Першочергово прикордонний загін набирає персонал для укомплектування на загальні посади та інспекторів прикордонної служби. Також ми здійснюємо добір персоналу вузькопрофільного спрямування – фельдшерів, операторів БпЛА, лікарів, водіїв».

Військовослужбовці прикордонного загону мають можливість кар’єрного зростання. За умови наявної вищої освіти – можна обіймати посади офіцерського складу, або ж здобути вищу освіту за направленням у навчальні заклади державної прикордонної служби. Це кінологічний навчальний центр у Львівській області та навчальний центр Державної прикордонної служби Черкаської області.

Зауважимо, що військовослужбовці-контрактники мають можливість проходити службу та навчання в перші шість місяців в межах Волині.

Грошове забезпечення військовослужбовців волинського прикордонного загону починається із 21 тисячі гривень. Також передбачені: щомісячна додаткова грошова винагорода до 30 тисяч гривень за підтримання бойової готовності на білоруській ділянці на час дії воєнного стану; одноразова грошова винагорода при укладанні контракту; щорічна грошова допомога на оздоровлення; планова щорічна основна відпустка до 30 діб та відпустка за сімейними обставинами до 10 діб.

«Прикордонник – це престижна професія. Водночас, це в жодному разі не значить те, що необхідно мати якісь зв’язки, преференції чи знайомих, щоб прийти в державну прикордонну службу, – наголосив заступник начальника відділу комплектування Роман Кіндрат. – Такий стереотип склався у жителів Волині і наше основне завдання – змінити це».

Детальніше про службу за контрактом, соцпакет та етапи відбору у прикордонному відомстві – у відео брифінгу.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Волинським нацгвардійцям на фронт передали три старлінки.

Реклама Google

Telegram Channel