Курси НБУ $ 41.32 € 45.80
Очільниця освітнього закладу на Волині нараховувала заробітну плату відсутнім працівникам

За статтею про шахрайство колишня очільниця освітнього закладу отримала штраф на 52,7 тисячі гривень.

Фото ілюстративне / facebook.com.

Очільниця освітнього закладу на Волині нараховувала заробітну плату відсутнім працівникам

Шацький районний суд виніс вирок колишній виконувачці обов'язків директора Заболоттівської школи-інтернату Тетяні Арендарук

Очільницю навчального закладу звинувачували у службовому підробленні та шахрайстві. Жінка обійшлася штрафом на суму майже 53 тисячі гривень.

Про це йдеться у вироку Шацького районного суду від 22 серпня 2024 року, пише Сила Правди.

Як встановило слідство, у лютому 2018 року Тетяну Арендарук призначили тимчасово виконуючою обов’язки директора Заболоттівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату Волинської обласної ради. Після цього жінка почала вносити до табелів обліку робочого часу вчителів неправдиві дані щодо їх перебування на роботі. Підроблені документи керівниця освітнього закладу віддавала в бухгалтерію для нарахування і виплати заробітних плат. 

За документами працівники нібито перебували на роботі, проте насправді були відсутні і більше того – знаходилися за межами України. Одному з них в період з січня 2019 року по червень 2021 року нарахували зайвих 14,7 тисячі гривень зарплати. 

Слідство стверджувало, що жінка діяла у змові зі співробітниками школи-інтернату. Серед них були не лише педагоги, а й інші співробітники навчального закладу як от вихователі, спеціалісти і звичайні робітники. Загалом йшлося про нарахування для семи співробітників закладу в період з 2018 по 2021 роки. Таким чином Тетяна Арендарук заволоділа коштами Управління освіти і науки Волинської ОДА на суму 50,5 тисячі гривень.

На початку травня 2024 року її звинуватили у службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 КК України) та заволодінні чужим майном шляхом обману (ч. 2 ст. 190 КК України). Під час суду Тетяна Арендарук визнала свою вину і навіть заявила, що відшкодувала збитки.

«В судовому засіданні обвинувачена Тетяна Арендарук свою винуватість у вчиненні інкримінованих їй кримінальних правопорушень визнала повністю і суду надала покази про те, що вона дійсно у зазначені в обвинувальному акті час та місці вчиняла вказані протиправні дії. Крім того зазначила, що заподіяні матеріальні збитки у сумі 50 576 гривень 34 копійки вона відшкодувала у повному обсязі під час досудового розслідування», – йдеться у вироку суду. 

Крім того, на суді представник Управління освіти і науки Волинської ОДА висловився, що за час роботи на посаді жінка зарекомендувала себе з хорошої сторони. 

У суді водночас вказали, що востаннє Арендарук вчинила зловживання у червні 2021 року, а тому, у зв’язку із закінченням строків давності, її слід звільнити від покарання за службове підроблення. Тож вироком від 22 серпня Шацький районний суд визнав її винною за ч. 1 ст. 366 КК України, проте звільнив від покарання. 

Натомість за статтею про шахрайство колишня очільниця освітнього закладу отримала штраф на 52,7 тисячі гривень. Також з жінки стягнуть судові витрати за проведення економічної та почеркознавчої експертиз на суму понад 20 тисяч гривень. 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Лучанин у хостелі поцупив мобільні телефони та понад 20 тисяч гривень.

Реклама Google

Telegram Channel