Курси НБУ $ 41.40 € 45.14
Хочеться хрусткого тіста? Секрет – в алкоголі 

Секрет у тому, що алкоголь випаровується і утворює приємну легку основу тіста.

Фото із сайту unian.ua.

Хочеться хрусткого тіста? Секрет – в алкоголі 

Досвідчені пекарі знають, що горілка – це важливий інгредієнт, який можна додавати в тісто, щоб випічка заграла по-новому

Для чого додавати горілку

• Завдяки швидкому випаровуванню спирту за низьких температур воно насичується киснем, тому випічка стає пишнішою і смачнішою.

• Тісто, в якому міститься горілка, підіймається швидше і краще.

• Дріжджове тісто стає ще пишнішим, а бездріжджове – легшим.

• Випічка довше не сохне і не черствіє, якщо додати в тісто трохи спирту. 

• Пироги й кекси краще пропікаються і мають рівний, апетитний вигляд.

• Хрустка випічка (наприклад, хмиз) виходить ще хрусткішою.

Для солодкої випічки можна використовувати ром або коньяк, а в інших випадках – горілку.

Як додавати спиртне

В розрахунку на 1 кг тіста можна додавати від однієї чайної до однієї столової ложки міцного алкогольного напою.

У випадку дріжджового тіста горілку додають до опари, що вже піднялася, разом з яйцями та маслом, перед засипанням борошна.

У бездріжджове тісто горілку слід влити під час замішування і дати настоятися.

Галина ГОНОРОВА.

Реклама Google

Telegram Channel