Хочеться хрусткого тіста? Секрет – в алкоголі
Досвідчені пекарі знають, що горілка – це важливий інгредієнт, який можна додавати в тісто, щоб випічка заграла по-новому
Для чого додавати горілку
• Завдяки швидкому випаровуванню спирту за низьких температур воно насичується киснем, тому випічка стає пишнішою і смачнішою.
• Тісто, в якому міститься горілка, підіймається швидше і краще.
• Дріжджове тісто стає ще пишнішим, а бездріжджове – легшим.
• Випічка довше не сохне і не черствіє, якщо додати в тісто трохи спирту.
• Пироги й кекси краще пропікаються і мають рівний, апетитний вигляд.
• Хрустка випічка (наприклад, хмиз) виходить ще хрусткішою.
Для солодкої випічки можна використовувати ром або коньяк, а в інших випадках – горілку.
Як додавати спиртне
В розрахунку на 1 кг тіста можна додавати від однієї чайної до однієї столової ложки міцного алкогольного напою.
У випадку дріжджового тіста горілку додають до опари, що вже піднялася, разом з яйцями та маслом, перед засипанням борошна.
У бездріжджове тісто горілку слід влити під час замішування і дати настоятися.
Галина ГОНОРОВА.