Курси НБУ $ 41.32 € 45.80
На оновлення Волинського обласного госпіталю планують витратити майже мільйон євро

Завдяки співпраці з польськими колегами планується впровадити низку важливих заходів.

Фото: Фейсбук.

На оновлення Волинського обласного госпіталю планують витратити майже мільйон євро

Волинський госпіталь ветеранів втілює міжнародний грантовий проєкт

Проєкт «Спільний розвиток доступної та стійкої медичної допомоги для людей похилого віку і людей з інвалідністю лікарень Білостока та Волині» реалізується в рамках грантової програми Interreg NEXT Польща-Україна 2021-2027

Про це інформують у Волинській обласній раді.

Його мета – покращення якості медичної допомоги для найбільш вразливих груп населення, зокрема літніх людей та осіб з інвалідністю.

Завдяки співпраці з польськими колегами планується впровадити низку важливих заходів, спрямованих на модернізацію госпіталю та підвищення рівня медичних послуг.

Бюджет оновлення Волинського обласного госпіталю складає майже 900 тис євро, 90% цієї суми – грантові кошти, які надійдуть як міжнародна технічна допомога Європейського Союзу в рамках програми Interreg NEXT Польща-Україна 2021-2027.

Як розповіла директорка госпіталю Тетяна Масікова, у рамках проєкту планується модернізувати автоматичну пожежну сигналізацію в закладі, здійснити капітальний ремонт відділень ортопедії, травматології та хірургії, також буде придбано нове обладнання та меблі для цих відділень.

Окрім того будуть створені відеоматеріали для родичів пацієнтів з порадами з догляду за людьми похилого віку та особами з інвалідністю. Понад 500 сімей отримають і психологічні консультації з догляду за своїми близькими. У співпраці з польськими партнерами планується розробка нових методик лікування літніх пацієнтів, які будуть поширені серед інших медичних установ прикордонного регіону. Кінцева дата реалізації проєкту - середина 2026 року.

 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Чи буде покращене харчування для військових у волинських медзакладах.

Реклама Google

Telegram Channel