Курси НБУ $ 41.32 € 45.80
Головне – опанувати страх: молодий рятувальник з Волині розповів про службу у Донецькій області

Свою долю поєднати із службою 101 вирішив ще у 2017 році.

Фото: facebook.com.

Головне – опанувати страх: молодий рятувальник з Волині розповів про службу у Донецькій області

Миненко Олег – начальник чергової зміни 24-о державного пожежно-рятувального поста села Старовойтове Ковельського району на Волині

Олег — представник молодого покоління рятувальників, які прийшли на службу в ДСНС у мирний час, але, на жаль, уже пізнали особливості служби у час війни.

Про це пише Головне управління ДСНС України у Волинській області.

За 4 роки службової діяльності він брав участь у ліквідації наслідків різного виду надзвичайних подій, влітку цього року довелось побувати у відрядженні в Донецькій області, де у Лиманській громаді протягом 45 днів разом з волинськими та місцевими колегами ліквідовував наслідки ворожих обстрілів, надавав допомогу людям.

Про відрядження до Донецької області згадує так: «Керівник підрозділу повідомив особовий склад, що потрібні добровольці на допомогу в ліквідації наслідків ворожих обстрілів у Лиманській громаді, отож я вирішив, що готовий взяти участь у такій важливій місії.

Звичайно, працювати там дуже важко та небезпечно: спека, дуже часто ворожі обстріли, заміновані території... Насамперед мене вразило, що колеги-рятувальники, які зустріли нас у м.Лимані були наскільки дружніми, що, здавалося, ми працюємо разом вже багато років. Вони професіонали своєї справи, у них було чому навчатись.

Наше відділення «Дружба» стало нашою другою сімʼєю, ми допомагали один одному, згуртовано працювали над всіма завданнями, шо траплялись на нашому шляху під час чергування. За час нашого перебування ми залучались до ліквідації наслідків різного виду подій близько 35 разів. Скажу чесно, важко було витримати таку велику кількість несприятливих факторів, проте, щойно зʼявиться можливість, я готовий знову взяти участь. Ця поїздка дала мені величезний досвід і мотивацію щодо покращення своїх професійних вмінь і моральних навичок».

«Бути готовим потрібно постійно, як у моральному плані, так і у фізичному. Необхідно в потрібний момент не розгубитися, виконати свою роботу правильно та якісно. Основне, не боятися швидко приймати рішення, бо від цього залежать людські життя», — розповідає Олег.

Олег активно займається спортом (у 2020 році Олег виборов перший дорослий розряд з пожежно-прикладного спорту), це допомагає у службі для оперативного виконання завдань.

Свою долю поєднати із службою 101 вирішив ще у 2017 році під час навчання у Волинському обласному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні та відтоді не шкодує, але всіляко намагається бути прикладом для своїх колег-рятувальників, які несуть службу під його керівництвом у черговій варті.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Серед звільнених військовополонених – бойовий медик з Луцька.

Реклама Google

Telegram Channel