Курси НБУ $ 41.32 € 45.80
Психологія трейдингу: як зберігати дисципліну в умовах високої волатильності

Фото: www.binance.com.

Психологія трейдингу: як зберігати дисципліну в умовах високої волатильності

Одна з ключових рис досвідченого трейдера – дисципліна поведінки. Через те, що курс біткоїна та інших криптовалют часто змінюється, зберігати спокій в таких умовах буває досить складно. Особливо важко це для новачків. Дисципліна вимагає постійної роботи над собою та докладання максимально можливих зусиль. Така поведінка наближає шанси на успіх.

Основні правила дисципліни для трейдера

Перш за все, необхідна тактика та стратегія, від яких не можна відступати. Крім того, слід встановити точки стоп-лосу та тейк профіту. Тобто мінімальну точку, до якої можливі втрати та максимальну, при якій необхідно забрати прибуток.

Одночасно з цим, потрібно слідкувати за ризиками та керуванням капіталом. Досвідчений трейдер керує капіталами так, щоб збільшувати їх та втрачати по мінімуму при невдалій угоді.

Контроль емоцій – важлива частина успіху. Вони не повинні керувати діями під час торгівлі. Варто залишатися спокійним та врівноваженим, незалежно від ситуації, що склалася.

Кожен досвідчений трейдер веде журнал торгівлі. Такі записи містять:

  • всі угоди (вдалі й невдалі);

  • вхідні та вихідні точки;

  • розміри позицій;

  • причини прийняття певних рішень;

  • результати.

Така поведінка дозволяє аналізувати власну діяльність, знаходити взаємозв’язок, зробити певні висновки.

Постійне навчання та самовдосконалення – ключові фактори успіху. Необхідно виділяти час на пошуки інформації на відповідних на тему форумах, в соціальних мережах абощо.

Самоорганізація – це не тільки не слідувати емоціям, але й чіткий та злагоджений графік роботи. Рекомендується виділити певний час для проведення угод, не відволікатися на інші фактори. Кожен сеанс торгівлі – набір злагоджених дій по встановленому плану. Мета та очікування мають бути заздалегідь встановлені.

Часта перевірка зміни ціни активів чи власного портфеля – звичка, яка заважає трейдеру в роботі. Через постійне слідкування за змінами виникає знервованість, бажання увійти в угоду, навіть якщо для цього немає причин.

Нещодавні невдачі або успіхи не повинні впливати на прийняття рішень. Тобто не варто намагатися «відігратися» при кількох невдачах, або надто розслаблятися після кількох успішних угод.

Не зайвим буде отримати допомогу більш досвідчених колег. Для цього не завадить зареєструватися на відповідних тематичних форумах чи познайомитися з іншими трейдерами в соціальних мережах та поставити їм питання щодо дисципліни та самоорганізації під час роботи.

Самодисципліна – безперервний процес

Тренування дисципліни – процес, який триває постійно. Адже навчання досвідчені трейдери не припиняють ніколи. Розвиток дисципліни може стати дуже складним завданням для новачка, адже на прийняття рішень впливає нетерпіння, страх, жадібність, завищені очікування тощо.

Будь-яка невдача повинна сприйматися, як урок, з якого потрібно зробити певні висновки. Дисципліна в житті трейдера – це не тільки самоорганізація під час роботи. Слід не забувати й про достатню кількість сну, регулярну фізичну активність, правильне та збалансоване харчування.

Реклама Google

Telegram Channel