Курси НБУ $ 41.32 € 45.80
Внаслідок вибуху рятувальники з Волині залишилися живі, хоч і отримали травми різних ступенів тяжкості

Траплялися чергування, коли рятувальники переміщалися з пожежі на пожежу без перепочинку.

Фото – ДСНС Волині.

Внаслідок вибуху рятувальники з Волині залишилися живі, хоч і отримали травми різних ступенів тяжкості

Пресслужба ГУ ДСНС України в області розповіла про один день із професійного життя волинських рятувальників на Донеччині

Рятувальники, які працюють в епіцентрі надзвичайних ситуацій, – завжди у зоні ризику. На прифронтових територіях ці ризики особливо високі.

Сьогоднішня наша розповідь – про день з чергування волинських рятувальників на Донеччині. Він став крайнім у ротації волинських пожежних-рятувальників.

З 21 травня до 5 липня рятувальники Сергій Савлук, Олександр Андріюк, Дмитро Дейнека, Максим Гурський, Олег Миненко, на чолі з Вадимом Хмаруком (усі з Ковельщини) несли службу на Донеччині – підсилювали пожежно-рятувальні підрозділи.

Фото – ДСНС Волині.
З 21 травня до 5 липня рятувальники з Ковельщини несли службу на Донеччині. Фото – ДСНС Волині.

 Початок літа був пекельним на Сході в усіх сенсах – часті обстріли і тривала посушлива погода призвели до масштабних загорянь, зокрема й у лісових насадженнях. Іноді полум'я перекидалося на населені пункти. Траплялися чергування, коли рятувальники переміщалися з пожежі на пожежу без перепочинку.

Траплялися чергування, коли рятувальники переміщалися з пожежі на пожежу без перепочинку. Фото – ДСНС Волині.
Траплялися чергування, коли рятувальники переміщалися з пожежі на пожежу без перепочинку. Фото – ДСНС Волині.

 5 липня робочий день для хлопців розпочався о шостій ранку. Горів лісовий настил після ворожого обстрілу. Гектари охопленого пожежею лісу, щільний дим, полум'я підступало до населених пунктів.

Волиняни разом з іншими підрозділами вирушили у напрямку фронту пожежі, щоб запобігти перекиданню вогню через лісову дорогу на населені пункти та молодий ліс. Прямуючи уздовж мінералізованої смуги, а потім лісовою дорогою, второваною військовою технікою, вони відрізали шлях вогню.

Проклавши рукавну лінію, Вадим Хмарук і Дмитро Дейнека «проливали» тліючі повалені дерева, а попереду рухалася пожежна автоцистерна. Так метр за метром рятувальники просувалися углиб лісу.

Вибух пролунав о 15:17. Пожежний автомобіль, в якому перебував водій Олександр Андріюк, пожежний-рятувальник Сергій Савлук, а також працівник ДСНС Донеччини, наїхав на вибухонебезпечний предмет.

Внаслідок вибуху рятувальники залишилися живі, хоч і отримали травми різних ступенів тяжкості. Нині тривала реабілітація очікує на Олександра Андріюка. Решта уже повернулися або невдовзі повернуться до виконання службових обов'язків.

Фото – ДСНС Волині.
Рятувальники Волині рятували Україну на Донеччині. Фото – ДСНС Волині.

 Попри все хлопці не вважають себе героями і стверджують, що просто виконували свою роботу. А справжніми героями називають військових, які стримують ворога і дають йому відсіч, та рятувальників, які від першого дня повномасштабної війни працюють на прифронтових територіях, зазначає пресслужба ГУ ДСНС України у Волинській області.

Читайте також: На Волині в жахливій автокастрофі загинула молода жінка, а її діти в шоковому стані доставлені в лікарню.

Реклама Google

Telegram Channel