Курси НБУ $ 41.32 € 45.80
Завтра проти українців виходять у бій нащадки Марадони і Мессі

Сподіваємося, що у футзалі наші виступлять краще, ніж у великому футболі.

Фото із сайту Youtube.com.

Завтра проти українців виходять у бій нащадки Марадони і Мессі

Уже сьогодні, 14 вересня, в Узбекистані стартує чемпіонат світу з футзалу

Турнір пройде в трьох узбецьких містах – Ташкенті, Бухарі та Андижані.

Збірна України є одним із 24 учасників турніру, а свій перший матч на турнірі команда Олександра Косенка проведе 15 вересня, інформує champion.com.ua.

Розклад матчів збірної України:

Фотоскрін – x.com/FIFAWorldCup.
Фотоскрін – x.com/FIFAWorldCup.

 15 вересня. 18:00. Аргентина – Україна (Хумо Арена, Ташкент).

18 вересня. 15:30. Ангола – Україна (Хумо Арена, Ташкент).

21 вересня. 18:00. Україна – Афганістан (Спорткомплекс, Андижан).

Плейоф

24-27 вересня – 1/8 фіналу.

29,30 вересня – 1/4 фіналу.

2,3 жовтня – 1/2 фіналу.

6 жовтня – Фінал / Матч за 3 місце.

Де дивитися онлайн чемпіонат світу з футзалу 2024 року

Прямі онлайн-трансляції першості в Україні можна буде переглянути на «Суспільному мовленні».

Кожен поєдинок «синьо-жовтих» оглядатиметься в передматчевій студії.

Склад збірної України:

Воротарі: Юрій Савенко («Аврора» Київ), Олександр Сухов (ХІТ Київ), Кирило Ципун («П'яст», Польща);

Польові гравці: Ігор Корсун («Осасуна Магна», Іспанія), Петро Шотурма («Ураган» Івано-Франківськ), Євген Жук, Андрій Мельник, Данило Абакшин, Ігор Чернявський (усі – ХІТ Київ), Микола Микитюк («Кордоба», Іспанія), Ростислав Семенченко («Аврора» Київ), Михайло Зварич («Енергія» Львів), Назар Швед, Артем Фаренюк (обидва – «Євробус», Польща).

Український слід в історії Чемпіонатів світу:

Нинішній турнір стане 10-м ювілейним чемпіонатом світу з цього виду спорту. І збірній України є чим пишатися у футзалі. Команда брала участь у більш ніж половині турнірів, а її головний тренер Олександр Косенко, бувши гравцем, досягав із командою історичних успіхів.

Перший чемпіонат світу з футзалу відбувся 1989 року в Нідерландах. Турнір, у якому брали участь 16 команд, обійшовся без збірної СРСР, частиною якої могли б стати українські гравці. А першим чемпіоном світу стала збірна Бразилії, яка обіграла у фіналі господарів майданчика з Нідерландів із рахунком – 2:1.

Наступний турнір відбувся за три роки, у 1992-му, і відтоді проводиться раз на чотири роки, у високосні роки. Винятком став чемпіонат світу-2020, який було перенесено на 2021-й через пандемію коронавірусу.

Збірна України дебютувала на третьому чемпіонаті світу-1996 в Іспанії й у рік дебюту досягла свого найбільшого успіху. На першому груповому етапі наша команда розгромила збірні Австралії (11:2) і Єгипту (10:3), але програла команді господарів з Іспанії (1:4), а на другому, зіграла внічию з Нідерландами (4:4) і Бразилією (2:2), а також переграла команду Уругваю (5:3). Команда посіла 2-ге місце в турнірній таблиці групи та вийшла до півфіналу.

Уже в півфіналі команда вдруге програла збірній Іспанії – 1:4, а в матчі за 3-тє місце, у впертій боротьбі поступилася росії – 2:3. Чемпіонами того турніру стали гравці збірної Бразилії, які обіграли у фіналі команду Іспанії з рахунком – 6:4, а українці посіли підсумкове 4-те місце, що досі є найкращим результатом команди на ЧС.

Українці на ЧС-1996 посіли підсумкове 4-те місце, що досі є найкращим результатом команди на чемпіонатах світу.

Олександр Москалюк на тому турнірі забив 10 голів і розділив 2-ге місце в бомбардирських перегонах, відставши лише від Мануеля Тобіаса (14). 6 голів забив Олег Безуглий, а по 4 – брати Сергій та Юрій Усаковські. Нарешті, 3 голи в нашій команді були на рахунку нинішнього головного тренера національної команди Олександра Косенка.

Реклама Google

Що цікаво, наступний ЧС-2000 команда пропустила, але потім брала участь у чотирьох чемпіонатах поспіль (2004-2016), однак навіть до півфіналу жодного разу не доходила, програючи або на ранніх стадіях плей-оф, або вибуваючи за підсумками другого групового етапу змагань. А ЧС-2020, який проходив у Литві 2021 року, українці взагалі пропустили, не зумівши подолати європейський відбірковий турнір. Але зараз команда повертається у світову футзальну еліту.

Медалі Євро

Утім, назвати команду середняком або вискочкою ніяк не можна. Адже куди успішніше для української збірної складалися чемпіонати Європи. Двічі поспіль – у 2001-му і 2003-му роках – наша команда доходила до фіналу. Але, спочатку поступилася збірній Іспанії (1:2 – у додатковий час), а через два роки вже команді Італії – 0:1.

Двічі поспіль – у 2001-му і 2003-му роках – наша команда доходила до фіналу.

А у 2022-му році команда повторила своє друге найкраще досягнення в історії на чемпіонатах Європи, посівши 4-те місце, як і у 2005-му році. На турнірі в Нідерландах українці поступилися в матчі за 3-тє місце команді Іспанії –1:4.

Читайте також: Завтра на Волині у Тростянці буде дуже гучно.

Telegram Channel