Курси НБУ $ 41.32 € 45.80
У громаді на Волині провели ранкову руханку з нагоди спортивного свята (Фото)

Біг - це можливість бути фізично активним, не витрачаючи гроші на дорогі тренажерні зали або обладнання.

Фото: Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

У громаді на Волині провели ранкову руханку з нагоди спортивного свята (Фото)

До Дня фізичної культури та спорту, який відзначається 14 вересня, фахівці Ковельського районного відділу Центру в Турійському ліцеї провели ранкову руханку з навчальними елементами «Бігай правильно»

Спеціалісти також розповіли ліцеїстам про позитивні результати щоденних фізичних вправ і профілактику респіраторних інфекцій. Ранкова руханка в навчальному закладі стала запорукою гарного настрою на весь день.

Про це інформує Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

«Окрім цього, фахівці Ковельського відділу власним прикладом показують найефективніші способи зберегти здоров'я серця і знизити ризики ожиріння та гіпертонічної хвороби. Вони провели тренування в рамках  програми «Активні парки — локації здорової України». Колеги переконані, що багатьом під силу зробити пробіжку. Це одна з найкращих кардіовправ, адже, бігаючи хоча б 10 хвилин щодня, можна суттєво знизити ризик серцево-судинних захворювань.

Біг – це звичка, яка зміцнює  респіраторну систему, допомагає схуднути, покращує настрій та стимулює когнітивні навички. Також це можливість бути фізично активним/активною, не витрачаючи гроші на дорогі тренажерні зали або обладнання.

Пропонуємо ще кілька порад, як залишатися у формі без зайвих витрат:

Ходьба — найпростіший спосіб бути активними. Регулярні прогулянки не тільки покращують фізичну форму, а й знижують ризик серцево-судинних захворювань. Спробуйте ходити пішки під час перерв або додайте кілька зайвих кроків до своєї щоденної рутини.
Тренування вдома. Використовуйте власну вагу для виконання простих вправ, таких як віджимання, присідання та планки. Вони ефективні й не вимагають спеціального обладнання.
Активні звички у повсякденному житті. Прибирання, робота у саду або ж відвідування вуличних спортивних майданчиків - це також хороший спосіб підтримувати себе у формі. 
Розумне планування часу. Встановлюйте собі короткі активні перерви протягом робочого дня. Навіть 5 хвилин активності кожні пів години допоможуть уникнути шкідливих наслідків тривалого сидіння.

Найважливіше — це знайти способи рухатися, які підходять саме вам. Це допоможе не тільки зберегти здоров'я, а й покращити настрій та підвищити рівень енергії!», йдеться в повідомленні.

Читайте також: «Ученицю ліцею не пустили на урок у спортивному костюмі».

Реклама Google

 

Telegram Channel