Курси НБУ $ 41.32 € 45.80
Європу заливає

Попри застереження, у Празі деякі люди все одно йдуть до річки «на екскурсію», щоб подивитися на бурхливу воду.

Фото Європейська правда.

Європу заливає

У Чехії через наслідки екстремальних злив призупинили рух на десятках залізничних ліній по всій території країни

Через негоду і загрозу повеней чеська залізниця закликала пасажирів перенести свої поїздки у суботу й неділю, окрім випадків крайньої необхідності. 

Як пише Європейська правда, про це повідомляє Novinky.

На десятках ліній по всій території країни рух вже зупинено – або через падіння дерев на колії, або з міркувань безпеки. «Адміністрація залізниці інтенсивно працює над усуненням усіх перешкод. На цей час рух зупинено на кількох десятках ліній. Радимо пасажирам відкласти поїздки у вихідні, крім випадків крайньої необхідності», – повідомив оператор. 

У столиці Празі на річці Влтава призупинили усе судноплавство, рятувальні служби завершили приготування до можливого виходу річки з берегів, майданчики і парки закрили, щоб уникнути травмування й загибелі людей у разі падіння дерев. Закрився також зоопарк Праги.

Містян закликали без потреби не виходити надвір та не користуватись автомобілем. Проте деякі люди все одно йдуть до річки «на екскурсію», щоб подивитися на бурхливу воду.

Як відомо, останніми днями у Чехії та Польщі інтенсивно готувалися до наближення екстремальних злив, внаслідок яких можливі катастрофічні повені. У деяких населених пунктах вода вже піднялася, там почали евакуацію

Міністр внутрішніх справ Польщі Томаш Семоняк під час засідання кризового штабу через сильні повені визнав, що ситуація є «дуже поганою».

У Румунії в підтоплених районах загинули четверо людей. «Заливає» також окремі райони Молдови та її столиці Кишинева.

Сильні дощі зачепили і захід України. Так, на Львівщині через це знеструмлено близько 100 населених пунктів.

Telegram Channel